Neovisni novinarski portal
24.1.2022.
vijesti iz svijeta
Zoran Zaev

Makedonski premijer najavljuje dekriminalizaciju i legalizaciju marihuane:
“Može mnogo da pomoge turizmu i ugostiteljstvu”

Zoran Zaev

Premijer Sjeverne Makedonije Zoran Zaev najavio je dekriminalizaciju i legalizaciju marihuane u turističkim mjestima, kao dio novog paketa ekonomskih mjera za poticaj gospodarstva, javlja agencija Zeta po objavi intervjua Zaeva za program “Deutsche Welle” na makedonskom. Kako kaže, dekriminalizacija i legalizacija marihuane “može mnogo  da pomogne turizmu i ugostiteljstvu” i da je plan da to bude kontrolirano kao u Amsterdamu.

“Ideja je da se da mogućnost u turističkim mjestima, uključujući Skoplje, da se u postojećim i novim kafićima konzumira marihuana, da bude određenih standarda ventilacije i dokaza porijekla marihuane”, rekao je Zaev.

“Vjerujem da maloj zemlji to može donijeti ozbiljan razvoj ugostiteljstva i turizma, imajući u vidu naša prekrasna turistička mjesta: Strugu, Ohrid, Resen, Dojran, Skoplje, Berovo, Mavrovo i sva druga”, rekao je Zaev.

Inače, kod Kruševa već postoji velika plantaža na kojoj se uzgaja marihuana koju je je pokrenula amerikča tvrtka u kojoj udjele imaju i makedonski biznismeni povezani s istaknutim političarima, kako je izvještavao RTL. 

Zoran Zaev

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI