Neovisni novinarski portal
26.9.2021.
hadeze / hrvatski sabor / POLITIKA
“Antikorupcijski” proračun Plenkovićeve vlade: Za implementaciju strategije suzbijanja korupcije manje od prosječne plaće saborskog zastupnika ?!

“Antikorupcijski” proračun Plenkovićeve vlade:
Za implementaciju strategije suzbijanja korupcije manje od prosječne plaće saborskog zastupnika ?!

Sandra Benčić, saborska zastupnica iz lijevo-zelene koalicije “Možemo!”, komentirala je danas prijedlog državnog proračuna za iduću, 2021. za kojeg je premijer Andrej Plenković kazao da Hrvatskoj osigurava gospodarski oporavak. Kod oporbe takva izjava izaziva uglavnom podsmijeh. A zastupnica Benčić sasvim opravdao primjećuje “Plenkovićev paradoks”. Koji u slobodnoj interpretaciji kaže: “Predanost vlade borbi protiv korupcije obrnuto je proporcionalna iznosu osiguranih sredstava za tu borbu”.

Zastupnica Benčić je u objavi na Facebooku prenijela sukus te svoje rasprave. Evo što je navela u objavi:

-Za implementaciju strategije suzbijanja korupcije na poziciji Vlade predviđeno je u proračunu za 2021. godinu 14 i pol TISUĆA KUNA. Manje od prosječne plaće saborskog zastupnika. Pitala sam stoga premijera Plenkovića danas da li to smatra dovoljnim, uzimajući u obzir da je njegov kolega Bačić HDZ nazvao stjegonošom borbe protiv korupcije, a da mi se čini da i taj stijeg košta više od 14 i pol tisuća kuna.

Dodala sam i da je sretna okolnost što u ovoj krizi dolazi u narednih 10 dana neočekivanih 10,3 miliona kuna u državni proračun koji će HDZ morati uplatiti zbog odgovornosti za korupcijsku aferu FIMI medija, pa se eto možda koja pinkica od toga izdvoji i za borbu protiv korupcije. Jer vidim neku održivost, obnovljivost i cirkularnost u tome da HDZ plaća HDZ-ovoj Vladi da se bori protiv HDZ-a- ironizirala je zastupnica.

Reverzibilna (anti)korupcija u zatvorenom HDZ- krugu…

Sandra Benčić

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI