Neovisni novinarski portal
4.12.2021.
FILM
Dubravka Turić na snimanju Tragova (foto Duje Kundić)

Javlja HAVC:
Završen ljetni dio snimanja filma ‘Tragovi’ Dubravke Turić

Dubravka Turić na snimanju Tragova (foto Duje Kundić)

Završen je ljetni dio snimanja filma Tragovi Dubravke Turić – nakon što se s tri uspješna kratkometražna igrana filma predstavila domaćoj i međunarodnoj publici, redateljica Dubravka Turić započela je rad na svom dugometražnom prvijencu Tragovi za koji je i napisala scenarij, javlja HAVC (Hrvatski audiovizualni centar). O radu redateljice, scenaristice i montažerke Duvbravke, te brojnim nagradama na svjetskim festivalima smo na Trisu pisali u više navrata (poveznica) 

Tragovi – Naslovni vizual: autor Danijel Žeželj

-Proizvodnja filma podržana je od HAVC-a, a producira ga Kinorama u suradnji s litvanskom produkcijskom kućom Tremora, uz podršku Eurimagesa (poveznica na Tris op.a.), Kreativne Europe i HRT-a. Snimanje filma podijeljeno je u dva dijela, ljetni, koji je upravo završio snimanjem na Biokovu i Velebitu, i zimski koji je planiran za siječanj sljedeće godine.  Tragovi su priča o mladoj antropologinji Ani koja se bavi znanstvenim istraživanjem simbola i ljudskih tragova urezanih u kamen. Istraživanje se počinje ispreplitati s njenom osobnom pričom, pričom o nestajanju obitelji, traženju identiteta i, u konačnici, procesom sazrijevanja – vele u HAVC-u.

Dubravka Turić na snimanju Tragova (foto Duje Kundić)

O samoj ideji i motivaciji, Dubravka Turić kaže: “Svjedočimo brzim i velikim promjenama, i vanjskim i unutarnjim, i to je jedan od razloga zbog kojih sam posegnula za pričom koja obrađuje suočavanje s promjenama. Iako sam se poigrala s detektivskim, čak i mističnim elementima istraživanja tragova u kamenu, otkriće do kojeg moja protagonistica dolazi nije materijalno, nego je spoznaja o neprekinutoj ljudskoj želji za komunikacijom, potvrdom i ostavljanjem traga.

Glavna uloga povjerena je višestruko nagrađivanoj Mariji Škaričić, a uz nju su u ljetnom dijelu snimanja sudjelovali Nikša Butijer, Vedran Mlikota, Lana Barić i Tvrtko Jurić. Direktor fotografije je Damjan Radovanović, scenografkinja Tajana Čanić Stanković, kostimografkinja Željka Franulović, a majstorica maske Snježana Gorup. Producentica filma je Ankica Jurić Tilić, koproducentica Ieva Norviliene, a scenarij je, u suradnji s Danijelom Žeželjem, napisala Dubravka Turić.

Marija Škaričić na snimanju Tragova (foto Duje Kundić)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI