Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
koncertiranje
Foto: Manuel Paljuh

Zbog birokratske prepreke:
Otkazan veliki Bajagin šibenski koncert

Foto: Manuel Paljuh

Otkazan je veliki koncert Bajage i Instruktora koji se u petak 21. kolovoza trebao održati u Šibeniku prvi put nakon više od trideset godina. Nisu beogradski pjevač i njegov bend ovoga puta zasmetali braniteljskim udrugama koje su prije dvije godine iskoristile svoj društveni utjecaj i isposlovale zabranu njihovog koncerta u Karlovcu nego je koncert zaustavilo Ministarstvo unutarnjih poslova.

Iz udruge PARK koja stoji iza organizacije šibenskog Bajaginog koncerta objašnjavaju kako su sve potrebne dozvole za organizaciju koncerta već odavno bile prikupljene, ali da je MUP zaustavio koncert jednim birokratskim detaljem.

-Nažalost nije išlo. Iako smo dobili sve dozvole za održavanje koncerta – suglasnost Grada Šibenika, odobrenje Lučke uprave ŠKŽ kao vlasnika prostora, zeleno svjetlo lokalnih Stožera za povećanje kapaciteta maksimalnog broja publike, došli smo do birokratske prepreke koja je stopirala koncert. Radi se o mjeri MUP-a koja nalaže da se radne dozvole do daljnjega ne izdaju pjevačima s putovnicama zemalja koje nisu u EU – objašnjavaju iz PARK-a.

Tako je višemjesečni trud za sada pao u vodu, a koncert Bajage u Šibeniku pridružio se ovogodišnjim masovnim otkazivanjima koncerata i festivala zbog epidemije koronavirusa koja je poharala event industriju, a organizatore dovela do ruba egzistencije.

-Naša duša je mirna i savjest čista, trudili smo se i radili više od pola godine da Šibenik ovo ljeto dobije koncert kakav zaslužuje. Glavom kroz zid ne možemo i nećemo. Nakon prespavane noći, sigurni smo da je na kraju bolje da Bajagu i Instruktore ugostimo iduće godine kad ćemo moći napraviti pravi veliki koncert bez ikakvih ograničenja i zabrana, te bez opasnosti za ugrozu publike – poručuju organizatori.

Svim kupcima ulaznica u pretprodaji omogućen je kompletan povrat novca, a iz PARK-a apeliraju ako netko želi podržati rad udruge i pomoći u pokrivanju dosadašnjih troškova koncerta, to može učiniti tako da ostavi tih 100 kuna vrijednosti ulaznice kao donaciju udruzi.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI