Neovisni novinarski portal
6.8.2021.
narodno zdravlje
Koronarije: Izmjene u programu FALIŠ-a zbog epidemiološke situacije

Koronarije:
Izmjene u programu FALIŠ-a zbog epidemiološke situacije


Mrski virus zbog kojega glavnina čovječanstva trpi nevolje utječe (negativno) i na ovogodišnji FALIŠ (Festival ljevice i alternative u Šibeniku). Organizatori su zbog okolnosti oko korona mjera morali izmjeniti dio planiranog programa. U nastavku je njihovo obrazloženje te novi program:

Kao što se, budimo realni, moglo i očekivati, pogoršana epidemiološka situacija u Hrvatskoj i nagli rast broja oboljelih od koronavirusa u Dalmaciji, nisu zaobišli ni program kojeg smo kreirali za osmo izdanje Festivala alternative i ljevice Šibenik. Covid 19 je nevidljiv, ali i opasan protivnik koji je organizatorima festivala nametnuo programske izmjene na ovogodišnjem FALIŠ-u. Prinuđeni smo, zajedno sa našim, za ovu godinu nesuđenim gošćama i gostima, otkazati promocije knjiga Petra Vidova i Borisa Dežulovića, te sadržaj FALIŠ-a prilagoditi novonastalim okolnostima.

Tako će, umjesto u subotu, petog rujna u 19 sati, promocija djela „Život u limbu – knjiga ožiljaka“, autora Slavena Raškovića i Igora Čoke, biti održana u četvrtak, trećeg rujna u 20 sati.

U terminu predviđenom za predstavljanje knjige Borisa Dežulovića „Summa atheologiae: Nekoliko heretičkih rasprava o nemogućnosti Svemogućeg“, predavanje na temu „Poetika i politika virusa“ održat će ugledni antropolog i urednik ponajbolje biblioteke na Balkanu – „XX vek“ – dr. Ivan Čolović.

Teolog dr. Zoran Grozdanov će se priključiti moderatoru Branku Sekuliću i njegovim gostima, don Hrvoju Katušiću ifra Domagoju Runji, na okruglom stolu pod naslovom „Ateizam: Strah od tuđe nevjere ili vlastitog malovjerja?“.

U nadi da do početka FALIŠ-a korona više neće biti gošća – urednica, šaljemo vam izmjenjeni program Festivala alternative i ljevice Šibenik, te podsjećamo kako će se za vrijeme FALIŠ-a na Maloj loži poštovati sve preporuke Nacionalnog stožera civilne zaštite, ali i da će se svi programi moći pratiti putem live streama.

fališ

8. Festival alternative i ljevice Šibenik (FALIŠ)

(3.–5.9.2020.; Trg Ivana Pavla II)

 

Četvrtak, 3.9.:

20:00: „Život u limbu – knjiga ožiljaka“; promocija knjige Slavena Raškovića i Igora Čoke (sudjeluju: Slaven Rašković, Igor Čoko, Aneta Vladimirov; moderira: Davorka Blažević)

21:00: „Amerika 2020.: Krah carstva ovozemaljskog?; predavanje dr. Stipe Grgasa

22:00: „Sva velika braća nas gledaju“; javni intervju s Denisom Perišom (voditelj: Marko Podrug)

Petak, 4.9.:

20:00: „Poetika i politika virusa“; predavanje dr. Ivana Čolovića

21:00: „Ateizam: Strah od tuđe nevjere ili vlastitog malovjerja?“; okrugli stol (sudjeluju: don Hrvoje Katušić, fra Domagoj Runje, dr. Zoran Grozdanov; moderira: Branko Sekulić)

22:00: „Ekonomija sreće“; predavanje dr. Petra Filipića

Subota, 5.9.:

20:00: „1968.: godina koja je uzdrmala svijet“; predavanje dr. Hrvoja Klasića

21:00: „Na braniku povijesti“; okrugli stol (sudjeluju: dr. Snježana Koren, dr. Božo Repe; moderira: dr. Dubravka Stojanović)

22:00: „1971.: Srpski liberali u Hrvatskom proljeću“; predavanje dr. Milivoja Bešlina

 

 

Tags:

VEZANE VIJESTI