Neovisni novinarski portal
28.10.2021.
aktivisti / EKOLOGIJA / ekopis
Foto: Savez izviđača Hrvatske

Budi moja voda:
Volonteri zalili na tisuće sadnica stabala posađenih u akciji pošumljavanja dalmatinskih opožarenih područja

Foto: Savez izviđača Hrvatske

‘Budi moja voda’ jučer je završeni projekt Saveza izviđača Hrvatske u okviru kojeg su proteklih mjesec i pol dana volonteri iz cijele Hrvatske u okolici Splita zalili na tisuće sadnica stabala  posađenih u akciji pošumljavanja opožarenih područja Boranka kako bi im pomogli preživjeti sušno razdoblje.

U projektu je ukupno sudjelovalo šezdesetak volontera iz čitave Hrvatske koji su u tri grupe po dva tjedna boravili u Splitu, a osim u akcijama  zalijevanja sudjelovali su i u brojnim drugim edukativnim aktivnostima na temu zaštite okoliša i očuvanja prirode. Posljednjeg dana projekta zalijevali su sadnice posađene u splitskom naselju Žrnovnica koje je teško stradalo u katastrofalnom požaru 2017. godine.

-Osim što smo omogućili sadnicama da prežive najteže razdoblje kada je suša i kada su oborine gotovo nepostojeće, omogućili smo i ovim sjajnim mladim ljudima da se dodatno upoznaju s prirodom, zaštitom okoliša i ljepotama grada Splita – rekao je povodom završetka projekta Dan Špicer, poslovni direktor Saveza izviđača Hrvatske kao i to da je projekt ‘Budi moja voda’ svojevrsni nastavak kampanje Boranka, najveće volonterske akcije pošumljavanja požarišta Dalmacije u kojoj je u proteklih dvije  godine 6.200 izviđača i drugih volontera posadilo više od 65.000 novih stabala u sadnicama, sjemenu i žiru.

U Savezu izviđača Hrvatske kažu i  da završetkom ovog projekta ne završavaju njihove aktivnosti u očuvanju okoliša i prirode te najavljuju nastavak pošumljavanja požarišta u rujnu.

Foto: Savez izviđača Hrvatske

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI