Neovisni novinarski portal
27.5.2024.
političarenje
stranka s Imenom i Prezimenom piše Goranu Pauku (HDZ): Pripremite se za gašenje županija – centara za politička uhljebništva

stranka s Imenom i Prezimenom piše Goranu Pauku (HDZ):
Pripremite se za gašenje županija – centara za politička uhljebništva

Politička stranka imena stranka s Imenom i Prezimenom (u nazivu je riječ ‘stranka’ obilježena malim slovom) šalje otvoreno pismo predsjedniku zajednice županija RH i šibensko-kninskom županu Goranu Pauku. Pismo potpisuju Dalija Orešković, Josip Budimir i Ante Pranić, a što su napisali Goranu Pauku (HDZ) možete pročitati u nastavku:

OTVORENO PISAMO ŽUPANU GORANU PAUKU

Poštovani župane na odlasku, gospodine Gorane Pauče,

ovime Vas obaviještavamo da se županije kao eklatantni primjer teritorijalnog nereda i nerada nakon ovogodišnjih parlamentarnih izbora, gase.

Molimo Vas stoga da obavijestite kolege župane u beskorisnoj zajednici župana da pripremite završni račun i sve druge potrebne radnje kako bi gašenje županija, kao centara za politička uhljebništva, prošlo sa što manje dodatnog tereta za porezne obveznike.

Da su županije simbol zapošljavanja preko veze na izmišljenim radnim mjestima i sami ste priznali u sad već legendarnom intervjuu jednim dalmatinskim dnevnim novinama koje su misteriozno taj intervju obrisale sa svojih stranica. Srećom drugi mediji su prenijeli Vaš citat u kojem ste rekli: “Uhljebio sam puno znanih i neznanih. Kad bismo gledali klasično zapošljavanje, u smislu natječaja, prijave, referenci, onda bismo mogli zaključiti za svakog da se zaposlio “preko veze”. Nema onog tko se javio za neki posao a da nije imao neku “preporuku”, neku “vezu”. Volio bi da sam ih puno više “uhljebio”.

Ne želimo uopće ni pomisliti da je u vrijeme davanja tog intervjua i osoba s prislušnom “bubicom” u automobilu, slučajno i bivša gradonačelnica drugog po veličini grada Vaše županije, uživala blagodati Vaše “preporuke”.

Zbog niza uhljebljivanja stranačkih kadrova svih opcija koje upravljaju nepotrebnim županijama njihovo ukidanje je jedna od mjera antikorupcijskog programa stranke s Imenom i Prezimenom. Ovaj dopis i našu odluku o ukidanju Vašeg nepotrebnog radnog mjesta stoga nemojte shvatiti osobno. Ukidanje županija samo je jedna od deset mjera (deset zapovjedi hrvatskih) koje će se provesti nakon parlamentarnih izbora, pa si nemojte umisliti da ste jedini kao institucija nevažni u prijelazu na novi državni ustroj.

Otpremnina neće biti.

S poštovanjem,

Josip Budimir,

Dalija Orešković,

Ante Pranić

za stranku s Imenom i Prezimenom

stranka s Imenom i Prezimenom

Pismu su dodali i Prvu zapovijed od svojih Deset zapovijedi hrvatskih, kako ističu, te dvije karte Hrvatske: jednu s aktualnim teritorijalnim ustrojem na kojoj piše NE, te drugu koja vjerojatoo predstavlja njihov prijedlog teritorijalne podjele Hrvtskena na pet regija.

DESET ZAPOVJEDI HRVATSKIH
PRVA ZAPOVIJED
UKIDA SE DVADESET ŽUPANIJA I USPOSTAVLJA PET REGIJA

Neracionalni, rascjepkani i nepovezani županijski teritorijalni ustroj kočnica je svakog ozbiljnijeg razvoja Republike Hrvatske. Pet slavonskih županija ili četiri dalmatinske potpuno su besmislene, a ujedno te prirodne regije onemogućavaju u punom razvoju. Svaka buduća decentralizacija s države na takve županije nered će samo još povećati, jer će povećana sredstva prostorno nakaradnim županijama dati dodatnu snagu da ubijaju razvoj prirodnih cjelina u korist politički skrojenih rastrganih antiregija.
Stranku s Imenom i Prezimenom ne zanima galama dvadeset bespolenih župana, pa mogu vikati koliko god hoće, jer našim ulaskom u bilo kakvu izvršnu poziciju njihovih radnih mjesta više neće biti. Što se nas tiče, mogu pripremati završni račun. Što su skrčmili, skrčmili su, nažalost!
Županije kao stranački protočni bojleri kojima ucjenjuju gradove i općine čiji im gradonačelnici i načelnici nisu po volji došle svu svojem kraju. Županije kao stranački centri za gospodarenje uhljebima izdaja su nacionalnog interesa. Zapošljavanja bez kriterija, bez natječaja i bez mozga neće biti moguća u vladi u kojoj će participirati stranka s Imenom i Prezimenom, pa neka dvije vodeće stranke razmisle hoće li im trebati naš glas. A naš glas će biti glas za hrvatsku budućnost, a ne prošlost. O ovoj se zapovijedi ne raspravlja.

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI