Neovisni novinarski portal
28.9.2021.
divljaštvo
Policija o gnusnom navijačkom derneku: Dovedene četiri osobe, slijedi ‘utvrđivanje okolnosti nastanka fotografije’

Policija o gnusnom navijačkom derneku:
Dovedene četiri osobe, slijedi ‘utvrđivanje okolnosti nastanka fotografije’

Nakon objave fotografije derneka navijača Dinama na katolički blagdan Tijelova na kojoj među ostalog drže transparent izrazito odvratnog  sadržaja kojeg ovdje nećemo prenositi uslijedilo je zgražanje čitave (normalne) Hrvatske. Mnogi su se zapitali hoće li reagirati policija. Evo policijskog odgovora:

“Obavještavamo Vas da je 11. lipnja 2020. u večernjim satima bila zaprimljena dojava o narušavanju javnog reda i mira u Kustošijanskoj ulici u Zagrebu te da su na mjesto događaja odmah bili upućeni policijski službenici. Prilikom dolaska na mjesto zatražene intervencije, policijski službenici nisu zatekli niti neposredno svjedočili protupravnom ponašanju vezano uz dojavu o remećenju javnog reda i mira. 

No, poduzeli su radnje kako bi započeli kriminalističko istraživanje.

S obzirom na naknadno objavljenu fotografiju na pojedinim društvenim mrežama, u to kriminalističko istraživanje bit će uključeno i utvrđivanje okolnosti njenog nastanka.

Dosadašnjim postupanjem policije, u službene prostorije dovedene su četiri osobe koje se dovodi u vezu s događajem.”

Dakle, utvrđivat će se i ‘okolnosti nastanka’ fotografije.

Fotografiju je snimio i objavio na Facebook Nikola Šolić, jedan od hrvatskih ponajbolih fotoreportera koji je, među ostalim, za svjetske agencije izvještavao sa svjetskih ratišta.

Nikola Šolić je i dobitnik brojnih nagrada za svoj rad, među ostalim i za Fotografiju godine 2012. za fotografiju ‘Veterana Domovinskoga rata i građana, okupljeni na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu, u trenutku ukidanja presude hrvatskim generalima Anti Gotovini i Mladenu Markaču…’.

Njegovu objavu su poslije prenijeli i osudili mnogi, među ostalim i Srpsko narodno vijeće.

Mnogi za ovaj gnjusni incident u kojem su sudjelovale mahom mlađe osobe smatraju odgovornom i politiku Vlade RH  koja šutke ili pak s prešutnim odobravanjem godinama promatra i ne osuđuje stalna nastojanja afirmacije nacionalizama i šovinizama, te povijesnog revizionizma kojime se rehabilitira i veliča najmračniji dio hrvatske povijesti iz razdoblja NDH te ustaše koji su bili saveznici globalnim zlotvorima, nacistima i fašistima.

Namjerno nećemo objaviti fotografiju tog jučerašnjeg navijačkog odvratnog događaja, nego ćemo tekst ilustrirati crnom bojom.

Ako netko pak želi vidjeti o čemu se radi, neka je pronađe na Šolićevom Facebook profilu. 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI