Neovisni novinarski portal
23.3.2023.
MDF
Nazdravlje maleni: Večeras počinje MDF u Šibeniku ‘Uspavankom za mišića’

Nazdravlje maleni:
Večeras počinje MDF u Šibeniku ‘Uspavankom za mišića’

 Šezdeseti po redu 60. Međunarodni dječji festival u Šibeniku počinje večeras otvranjem na Ljetnoj pozornici predstavom „Uspavanka za mišića“ Dječjeg kazališta Branka Mihaljevića u Osijeku.

-Predstava „Uspavanka za mišića“ edukativnog je karaktera, a govori o mišiću koji, baš kao i većina djece, ne voli spavati, a mama mišica pokušava napraviti sve kako bi mišić zaspao – pojašnjavaju iz ‘Komunikacijskog tima MDF-a’ kojeg vodi Kristijan Sedak s Hrvatskog katoličkog sveučilišta.

Hrvatsko katoličko sveučilište se prvi put pojavljuje na Međunarodnom dječjem festivalu u Šibeniku, te je odmah dobilo važnu i zahtjevnu ulogu ‘komuniciranja s javnošću’, o čemu više možete doznati na nedavno objavljenom tekstu na TRIS-u. 

‘Komunikacijski tim’ je osim gornjeg priopćenja o otvaranju festivala sa ‘Uspavankom za mišića’ poslao još jedno. U njemu najavljuju i kako će u ovo predizborno vrijeme premijerno na MDF doći i aktualni premijer A. Plenković (HDZ):

-Ovogodišnji 60. Međunarodni dječji festival u Šibeniku ove je godine po mnogočemu prvi. U Šibenik, na otvorenje Festivala, prvi put dolazi predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković. Međunarodni je dječji festival u Šibeniku svake godine pod pokroviteljstvom Ureda predsjednika Republike Hrvatske. Tako će ove godine kao izaslanik predsjednika Republike Hrvatske doći savjetnik predsjednika za kulturu Zdravko Zima – ističu u KTMDF-u. 

55. MDF – Otvaranje (Foto H. Pavić)

I ovogodišnji MDF, unatoč globalnim i lokalnim neprilikama s epidemijom, i ove će godine zasigurno razveseliti broju djecu, kao što to čini unazad posljednjih 60 godina.

Ove godine, na žalost, neće biti gostiju-izvođača iz svijeta, a koji su, zajedno s domaćim umjetnicima, svojim izložbama, predstavama, performansima, radonicama i mogočime činili ovu manifestaciju jednom od najvećih i najauglednijih međunarodnih kulturnih zbivanja u ovom dijelu Europe.

Festivalska himna ‘Zdravo maleni’, za koju je stihove i glazbu napisao Arsen Dedić mogla bi ove godine, a zbog aktualnih nevolja s koronavirusom, mogla biti prenaslovljena u ‘Nazdravlje maleni‘ s izmjenjenim refrenom:

Nazdravlje maleni, nazdravlje svi,
mali drugovi, djeco svijeta.
Nzadravlje maleni, nazdravlje svi,
nek’ ste sretni svi tisuć’ ljeta…

Festival traje od 20. lipnja do 4. srpnja, a čega će biti ove godine na programu moguće je pogledati na poveznici https://bit.ly/mdf_program.

Zastave ‘Države MDF’ u Šibeniku (foto TRIS/G. Šimac)

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI