Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
šumske vijesti
Kruoslav Jakupčić -  foto Hrvatske šume

Uhićen HDZ-ovac Krunoslav Jakupčić, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma s mjesečnom plaćom od 43.236,18 kuna bruto (29.297,80 kuna neto)

Kruoslav Jakupčić - foto Hrvatske šume

Uhićen je Krunoslav Jakupčić, HDZ-ovac, predsjednik Uprave Hrvatskih šuma, neslužbeno se doznaje, prenose mediji. U tijeku je pretres prostorija Hrvatskih šuma i Jakupčićeve kuće. Njegov odvjetnik Vladimir Terešak potvrdio je uhićenje, ističe Index, a Jakupčića se tereti za zloporabu ovlasti i trgovanje utjecajem, pa bi tijekom poslijepodnevnih sati trebao biti ispitan u USKOK-u. Prema neslužbenim informacijama, u akciji se istražuje desetak osoba zbog sumnje na počinjenje više kaznenih djela.

Inače, prema Jakupčićevoj imovinskoj kartici, on svaki mjesec primi s mjesečnu plaću od 43.236,18 kuna bruto, odnosno 29.297,80 kuna neto.

Zasad nije poznato za što se sumnjiči direktor hrvatskih šumara i šuma, no poznato je kako su posljednjih godina brojne građanske udruge i građani diljem Hrvatske prijavljivali po njima nepotrebnu sječu državnih šuma (Medvednica, Lika, Gorski Kotar, Slavonija, Banija.. itd.).

Inače, naviknuti na slična zbivanja uoči lokalnih ili parlamentarnih izbora, neki u Hrvatskoj drže kako je možda riječ o uobičajenom predizbornom igrokazu s uhićenjima koji imaju za svrhu pokazati kako se vladajući ‘bore s kriminalom’ u svojim redovima, a nakon čega uhićenici u pravilu prođu ‘lišo’.

Kruoslav Jakupčić – foto Hrvatske šume

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI