Neovisni novinarski portal
27.1.2022.
HRVATSKA / zdravlje
Broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj i dalje raste linearno: Repatrirane osobe koje su jučer stigne u Hrvatsku- negativne na koronu!

Broj oboljelih od koronavirusa u Hrvatskoj i dalje raste linearno:
Repatrirane osobe koje su jučer stigne u Hrvatsku- negativne na koronu!

Još 56 novih oboljelih u Hrvatskoj. Broj pozitivnih na koronavirus u Hrvatskoj je time dosegao 1.182. Oporavilo se 125 osoba, ali je nažalost 15 ljudi dosad preminulo.  Troje u zadnja 24 sata. Na respiratoru ih je trenutno 39, rečeno je danas na redovnoj konferenciji za novinare Naiconalnog kriznog stožera.

Epidemiološka situacija u Hrvatskoj je i dalje linearna, izjavio je ministar zdravstva Vili Beroš, pozivajući sve građane da je takvom i održe, a to će najučinkovitije postići budu li se pridržavali mjera Stožera civilne zaštite.

-Do sada je obavljeno 10.840 testiranja, u 24 sata čak 1014- naveo je ministar Beroš.

Dobra vijest je da građani koji su se jučer organizirano vratili u Hrvatsku iz inozemstva gdje su bili radi posla , odmora ili nekog drugog razloga, nemaju simptome zaraze, uzeli su im uzorke koji su pokazali da su negativni na koronavirus i svi se oni trenutno nalaze u samoizolaciji, a situacija je, kako je kazao ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak, epidemiološki pokrivena.

Prema podacima županijskog Stožera civilne zaštite, u Zadru je u noći sa subote na nedjelju preminuo 88-godišnji pacijent koji je bio kronični bolesnik, a zaražen je jer je bio u kontaktu s bolnicom u Biogradu, nakon čega je završio na respiratoru.

Druga preminula osoba je iz Osijeka, a treća iz Dubrovačko-neretvanske županije.

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI