Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
BANDIĆGRAD / HRVATSKA / LJUDI
Bandić sabotira vlastiti grad i svoje sugrađane!

Bandić sabotira vlastiti grad i svoje sugrađane!

Milan Bandić je bahato i beščutno okrenuo leđa svojim sugrađanima nakon razornog potresa koji je pogodio Zagreb. Onima koji ga već dva desetljeća biraju za svoga gradonačelnika, s punom vjerom i velikim očekivanjima, poručio je neka se sa svojim ruševinama, svojim napuklim zidovima, rasutim krovovima, snalaze sami. Grad Zagreb, dakle tzv. Bandićeva administracija, ne želi sudjelovati u obnovi grada! Kako je izjavio za N1 televiziju državni tajnik u Ministarstvu graditeljstva, Željko Uhlir, “Zagreb se izjasnio, gradonačelnik Bandić se izjasnio, da ne želi obnavljati grad Zagreb, medijima je izjavio da su građani sami krivi”!?

Bandić očigledno Zagreb doživljava kao privatnu prćiju i s njom postupa po svojoj volji, a ne u skladu s potrebama građana koji ga skupo plaćaju da zastupa njihove interese. Odbio je dati bilo financijska, bilo materijalna sredstva građanima kako bi lakše i brže obnovili svoje potresom devastirane i razorene kuće. Ali, to još nije sve.  Bandićeva je diktatorska samovolja i neosjetljivost još i egzemplarnija.

– Oni ( u Gradu Zagrebu ) tvrde da nemaju raspoloživih stanova u koje bi se privremeno smjestili građani, a znamo da grad ima 4.800 stanova, od toga 800 bespravno useljenih. Niti jedan stan nisu ponudili za smještaj građanima pogođenim potresom. Moramo biti potpuno jasni i otvoreni: Zagreb je iskazao svoju namjeru, njihovi argumenti koji se ističu, vode u smjeru da Grad ne želi sudjelovati u obnovi- prokazao je Uhlir zagrebačkog gradonačelnika kao čovjeka potpuno nezainteresiranog za vlastiti grad i njegove ugrožene i oštećene građane. Bandić se brani nedostatkom raspoloživih sredstava. Potrošio je na fontane, na projektiranje “Potemkinovih sela”, na uhljebe, na privatne umjetničke zbirke koje je svojedobno čuvao u svojoj kleti, a danas ih više nitko i ne spominje?!

Gradonačelnik tvrdi da su građani sami krivi što im je u razornom potresu uništen dom, pače, veli da nikakva obnova ne treba, kazao je za N1 državni tajnik Ministarstva graditeljstva. Uhlir smatra da je riječ o izvanrednom stanju u kojem se nalaze i država i glavni grad kada gradska uprava odbija sudjelovati u sanaciji štete i pronalazi kojekakve razloge da ne sudjeluje u obnovi. Ali, zar je moguće da postoji ijedan suvisao, opravdani razlog za sabotiranje vlastitog grada i svojih sugrađana?!

A na ovu skandaloznu situaciju u kojoj gradonačelnik oponira svome gradu, zagrebački zastupnik Gradske skupštine, iz opcije “Zagreb je naš”, Tomislav Tomašević,  na Facebooku je reagirao objavom:

-Nije Prvi April! Prolupali gradonačelnik je danas ODBIO ponudu države da se obnovi Zagreb od potresa te izjavio Ministarstvu da Grad Zagreb nema novca za financijski doprinos obnovi i da nijedan od 4800 gradskih stanova nije slobodan da se tamo zbrine obitelji koje su ostale bez doma. Hvala HDZu što je do GUPa u Zagrebu podržavao sve Bandićeve malverzacije i što je donio zakone poput Lex šerifa prema kojima je gotovo nemoguće zakonski smijeniti gradonačelnika. Naime čak i da HDZ glasa s oporbom za referendum o smjeni Bandića to i dalje nije dovoljno jer Bandić ima više od 1/3 svojih zastupnika u Skupštini. Zabranjeni su prosvjedi zbog korone i oštećena zgrada Gradske skupštine no tražit ćemo hitnu sjednicu Skupštine pa makar bili na livadi jer je ovo NEIZDRŽIVO!

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI