Neovisni novinarski portal
3.10.2022.
LJUDI
Aplauz u 8: Beograđani će večeras aplaudirati za podršku građanima Zagreba

Aplauz u 8:
Beograđani će večeras aplaudirati za podršku građanima Zagreba

Građanska inicijativa Ne davimo Beograd pozvala je danas građane Beograda i Srbije, ali i svih drugih susjednih i daljih zemalja da večeras u 20 sati sa svojih prozora, balkona ili gdje se zateknu zaplješću, odnosno aplaudiraju kao znak podrške građanima Zagreba koje je, uz nevolje s epidemijom, danas zadesio i snažan potres. U ovim vremenima ovakve podrške doista vraćaju nadu u ljude i u bolju budućnost. Neopterećenu kvarnim političarima i štetnim politikama.

  • Aplauz u 8 večeras za Zagreb koji je pogođen i zemljotresom, ali i sve koji se bore protiv COVID 19 na celom Balkanu! Za sve ljude koji širom Balkana uspevaju da nađu snagu da se u sve komplikovanijim uslovima bore protiv zaraze, za medicinare, javne službe, i sve one koji moraju da rade bez zaštite u prodavnicama, apotekama…
    Zemljotres u kome je oštećen veliki broj zgrada i objekata, dodatno je otežao život građana Zagreba i zakomplikovao borbu protiv pandemije. Virus će proći, ali ono što želimo da zauvek ostane u našem društvu, raste i razvija se, jeste solidarnost, međusobna briga i podrška za sve naše građanke i građane. A ona nema granice i ne poznaje etničke, verske ili političke pripadnosti – stoji u pozivu na večerašnje aplaudiranje.

Ta gesta je potakla stotine zahvala građana Zagreba na društvenim mrežama.

-Pozdrav iz Zagreba i hvala Vam svima… – zahvalio se jedan Zagrepčanin Beograđanima.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI