Neovisni novinarski portal
26.7.2021.
LJUDI / POLITIKA
Ni varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok ” ne zna” ispuniti imovinsku karticu: “Zaboravio” pola svoje imovine i prihoda

Ni varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok ” ne zna” ispuniti imovinsku karticu:
“Zaboravio” pola svoje imovine i prihoda

Koliko drzak treba biti pa da nakon serije ministara koji  su “odletjeli” s funkcije zbog pogrešno ispunjene imovinske kartice, kao dužnosnik “zaboravite” u vlastitu imovinsku karticu unijeti pola svoje imovine?! Treba biti Ivan Čehok, varaždinski gradonačelnik koji se ne boji da bi ga to moglo stajati bilo kakve ozbiljne kazne, iako je i bez toga “uskočki” optuženik zbog sumnje na kazneno djelo primanja mita. E, pa baš stan kojim mu je, navodno, “plaćena” usluga koju je, navodno, napravio Miroslavu Buniću i Zagorje-Tehnobetonu, nekim slučajem je “zaboravio” upisati u svoju imovinsku karticu. Ali, ne samo to…

Kako piše Varaždinski.hr, “ubogi” gradonačelnik nema ništa osim plaće od 17.860 kuna i umjetničkih slika čija je vrijednost 150 tisuća kuna. S tim se zbilja može slikati! Pa što je radio tolike godine u politici?! Kakav je on to gradonačelnik, rekao bi bivši-prvi APN-ovac Krešimir Žunić, kad ništa više nije uspio priskrbiti nakon tolikih dužnosničkih godina?

Doduše, zajedno sa suprugom dijeli 2.302 dionice J&T  ( vrijednost dionice, navodno, je 30 kuna ). Ali, nije problem, ima supruga. Vlasnica je apartmana ( 60 kvadrata ) u Kukljici na Ugljanu, čija je vrijednost 600 tisuća kuna, automobila Renault Megane iz 2010., procijenjenog na 40 tisuća kuna, a uspjela je uštedjeti i 130 tisuća kuna.

Tako je Čehok prijavio u imovinskoj kartici. U kojoj se ne spominje ni njegova obiteljska kuća u Varaždinu, ni stan u tzv. Karngtonki ( Aleja kralja Zvonimira 11. ), za kojeg ga USKOK tereti da ga je dobio kao mito,  a nema ni podataka o dodatnim primanjima koja ovaj vrli dužnosnik ostvaruje na Sveučilištu Sjever. Zašto je sve to prešutio?

Prenio je svoj dio kuće na djecu, jedno je tek postalo punoljetno, a supruga je vlasnica drugog dijela kuće. Baš zgodno! Nije smatrao potrebnim to upisivati u imovinsku karticu, jer je prijavila supruga, pa nema potrebe, objasnio je za Varaždinski.hr. Šteta da nije u pravu, jer su po slovu zakona dužnosnici obvezni u imovinske kartice upisati podatke o imovini svih članova uže obitelji, pa dakle i djece, ali i supruge, makar i ona bila obveznik ispunjavanja imovinske kartice. Vlasništvo je vlasništvo, pa i kad je – suvlasništvo. Osim toga, supruga Ivan Čehoka kao državna odvjetnica, nije obvezna ispunjavati imovinsku karticu.

Ukratko, varaždinski gradonačelnik, kao i brojni drugi dužnosnici, državni i lokalni, zapravo je pokušao umanjiti svoju imovinu, pa je mislio, valjda, da će ona “nestati” ako je zataji.

A inkriminirani stan u Aleji kralja Zvonimira nije prijavio jer je u predstečajnoj nagodbi pa se ne može upisati kao vlasnik, jer predstečaj nije završen, iako, dakako, kupoprodajni ugovor posjeduje…

Srećom, građanima te nejasnoće oko imovine njihova gradonačelnika nimalo ne smetaju. Uostalom, birali su ga i nakon što je jedno vrijeme proveo u istražnom zatvoru, iz kojeg je podnio ostavku na dužnost gradonačelnika ( koju je obnašao od 2001. do 2011. ) zbog optužbi da je Grad Varaždin oštetio za višemilijunske iznose. A potom, iako sudski postupci nisu bili okončani, kandidira se 2017. kao nezavisni kandidat i osvaja srca svojih sugrađana…

 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI