Neovisni novinarski portal
17.5.2021.
HRVATSKA / POLITIKA
Hrvatska masonerija: Dražen Jelenić, mason na “specijalnom zadatku” zaštite “braće borgovaca”…?

Hrvatska masonerija:
Dražen Jelenić, mason na “specijalnom zadatku” zaštite “braće borgovaca”…?

Potpuna masonohisterija zahvatila je Hrvatsku, toliko da je u sjenu pao i coronavirus i svi uvozni i autentično hrvatski virusi kojima se desetljećima kontaminira hrvatsko društvo kao neka vrst kolektivnog zamorca na kojemu se testira ljudska otpornost na nemoral, korupciju, otimačinu, grabež, svakovrsne pljačke, najprimitivniji lopovluk, sveprisutnu glupost i egzemplarnu nesposobnost korifeja ove “države slučaja”. Ili, kako bi to rekao Zoran Milanović u svojoj predpredsjedničkoj fazi, “slučajne države”. Eto, sad nam je i glavni državni odvjetnik Dražen Jelenić mason. Njemu baš ne idu lože…

U jednoj  ( HNK ) su mu smjestili Milana Bandića, a u drugoj ga je dočekao “na nož” Nikica Gabrić. Ugledni oftalmolog, veliki meštar masonske lože, kojeg su opskurni mediji i njihovi urednici ( Dnevno.hr i 7dnevno) pokušali reketariti. Iako je i jedan od njih ( Vuk Radić ) – mason! Navodno, uglednik…!? Pa se Gabrić obratio bratu Jeleniću. I nasta lom…

Jelenić i Borg grupa

Masonerija je samo jedna od mnogobrojnih novotarija koje su Hrvati otkrili i prigrlili s proglašenjem tzv. neovisnosti, uvjereni da će imitacijom tuđeg života i tradicija automatizmom i sami postati oni koje imitiraju. Ali, i masonerija je ovdje pretvorena u karikaturu, a njezini “veliki meštri” u obične, prgave balkanske svađalice koje, unatoč ritualnoj prisezi o tajnosti i uzajamnoj bratskoj zaštiti, učas jedna drugu prokazuju. Interesi  vladaju,  a ne bratstvo…

No, manimo se masona. To je tek dimna zavjesa iza koje se pokušava sakriti nešto puno veće i opasnije. Neka slobodno masoni u svojim ložama prakticiraju svoje ezoterično “slobodno zidarstvo”, kuju planove o izvaninstitucionalnom jačanju moći i utjecaja u društvu, zaklonjeni tajnošću, ali neka to bude njihova “privatna zabava” u skladu s Ustavom i zakonima, a ne javna diskreditacija ključnih institucija sustava. A Jeleniću ide na dušu i to. Teže i opasnije ga prokazuje njegova imovinska kartica, kako otkriva Ivan Vilibor Sinčić, negoli njegova masonerija.

-Korumpirana saborska većina dovela je Jelenića na poziciju glavnog državnog odvjetnika da ne napravi ništa po pitanju Borga! Pitaj Boga po kojim drugim kaznenim predmetima nije ništa trebao raditi. Kada sam vidio imovinsku karticu Dražene Jelenića- rekao je čelnik Živog zida, Ivan Vilibor Sinčić u HRT-ovoj emisiji Otvoreno- šokirao sam se činjenicom da su Jelenić, glavni državni odvjetnik, i Korunić iz Borg skupine, koji je u Vladi radio zakone i paralelnu strukturu moći, poslovni ortaci! To je skandalozno za ovu zemlju- ustvrdio je Sinčić, pokazujući dokumente iz kojih je vidljivo da je Jelenić suvlasnik tvrtke koja je pisala Lex Agrokor!

Iznio je potom i kronologiju slučaja Jelenić.

“Živozidaši” prijavili Jeleniću njegovu vlastitu firmu za kriminal!

Dražen Jelenić u ožujku 2018. pristupa masonskoj udruzi, u travnju je već imenovan za glavnog državnog odvjetnika, a u svibnju izlaze prva pisma iz afere Borg.

-U isto vrijeme Dražen Jelenić je vlasnik 6,74 posto društva Intercapital. Što se dešava, mi iz Živog zida prijavljujemo gospodu Tonćija KorunićaMatka Maravića iz Intercapitala za Borg, za zloupotrebu povlaštenih informacija. Plenković u isto vrijeme dovodi suvlasnika te firme da kao obračuna s tim istim Borgom! Što smo mi iz Živog zida napravili, ne znajući? Prijavili smo Jelenićevu vlastitu firmu za kriminal samom Jeleniću! I naravno što se dogodilo? Odbačena je kaznena prijava…

Sve je jasno, korumpirana saborska većina je dovela Jelenića na poziciju glavnog državnog odvjetnika da ne napravi ništa po pitanju Borga! Pitaj Boga po kojim drugim kaznenim predmetima nije ništa trebao raditi. Tu se vidi sva ta urušenost sustava, taj temeljni sukob interesa- zaključuje Sinčić, izazivajući opću konsternaciju ovim otkrićem. I ima pravo u još nečem: Jelenićevu imovinsku karticu mogli su vidjeti i zastupnici SDP-a i HDZ-a, ali i da jesu, ništa nisu poduzeli s tim u vezi.  Sinčić je, pak, kako je sam rekao,” tu karticu dobio danas i šokirao sam se kada sam povezao da su zapravo gospodin Jelenić, glavni državni odvjetnik i gospodin Korunić iz Borg skupine –  poslovni ortaci!

Sasvim indikativno, na ovo šokantno Sinčićevo otkriće državni tajnik Ministarstva pravosuđa, HDZ-ov Josip Salapić, također jedan od gostiju emisije Otvoreno, kreće u relativizaciju informacije s kojom je suočen, a još naglašenije na minoriziranje značaja samog Sinčića i njegova Živog zida. Sve po onoj- pustimo vijest, ubijmo glasnika!

Ali, ako je Sinčić u pravu kada povezuje Jelenića i Borg, a imovinska kartica o tome svjedoči, to doista katastrofalno kompromitira dojučerašnjeg glavnog državnog odvjetnika zbog drastičnog sukoba interesa, ali čini suspektnom i Vladu, a napose premijera Plenkovića koji je izravno bio involviran u  rješavanje krize u Agrokoru i čijim se epilogom i danas hvali.

Ta veza glavnog državnog odvjetnika s grupom Borg, njegovo suvlasništvo u “borgovskoj” firmi Intercapital, puno je veći problem od Jelenićeve masonske prisege.

V.Miljević: Masona ima i među političarima…

Ako se imenovanje Dražena Jelenića za glavnog državnog odvjetnika promatra iz diskursa afere Agrokor, tada je sasvim racionalno postaviti pitanje je li Jelenić imenovan glavnim državnim odvjetnikom baš zbog svoje povezanosti s grupom Borg. Jer, ne zaboravimo kako je netipično brzo za DORH Jelenić ocijenio da u operaciji Borg, koja je strukturirana pod krovom Vlade i uz sudjelovanje Plenkovićevih ministara kojima su dane odriješene ruke u upravljanju krizom u Agrokoru, nitko iz Vade i establishmenta nije odgovoran za okupljanje i organiziranje posebnog tima “konzultanata-spasitelja” radi izvlačenja basnoslovnih honorara, na koje je otišlo preko 200 milijuna eura!

Je li, dakle, Jelenić bio na “specijalnom zadatku” kao glavni državni odvjetnik i je li njegova misija bila isključivo čuvanje leđa političkim kapitalcima i onima koji su u izravnoj vezi s njima? Jesu li oni koje je kao glavna linija obrane štitio, njegova masonska braća? Odvjetnik Veljko Miljević, po vlastitom očitovanju pripadnik masona i to u višem rangu ( član visokog časnog suda ), ne krije da u hrvatskim masonima ima i visoko i srednje pozicioniranih političara. Pitanje je tko su oni, na kojim su pozicijama i koliko su utjecajni. No, ako rade ovako kako je to, čini se, radio Jelenić, tada su hrvatski masoni suprotnost onomu u što se kunu, jer ovdje nema ni natruha rada za “boljitak u društvu”, ali očito ima zaštite braće masona!

Sve više ima smisla pitanje jesu li u masonskoj loži i Martina Dalić, ekipa iz Borga,  Ante Ramljak…Sjetimo se kako se Plenković brzo riješio Martine Dalić, unatoč njezinom tvrdoglavom odbijanju da preuzme na sebe odgovornost. Ali, baš isto kao i Dražen Jelenić, pognula se i odstupila. A da nikad od premijera Plenkovića nismo čuli ni riječi a propos njezinih grijeha, krivnje, odgovornosti. Naprotiv! Od njega su se, na njezin račun, i nakon što je podnijela ostavku, mogle čuti samo riječi hvale. Jednako Plenković sada govori i o glavnom državnom odvjetniku u ostavci. Nema ni riječi o njegovom lošem radu, o grijehu nečinjenja, o neučinkovitosti, neažurnosti, o optužnicama koje padaju…tek prikrivanje masonske pripadnosti.

Što to govori o premijeru Plenkoviću? Je li mu netko smjestio ovu aferu s masonom Jelenićem? I zašto ? Kakve su to “dvorske igre” u ovoj nezreloj, “slučajnoj državi” koja korupciju i ne pokušava iskorijeniti, nego se njome brendira kao svojom atavističkom tradicijom koju nastavlja čuvati i u EU? Hoćemo li ikada postati država sa svim njezinim pravnim i demokratskim atribucijama?

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI