Neovisni novinarski portal
3.12.2023.
BANDIĆGRAD
Ilustracija: GLUP GUP - natpis na splitskom igralištu (foto TRIS/G. Šimac)

GUP, gluplji, najgluplji:
Bandić i njegovi povukli 71 amandman na GUP, sjednica ZG Skupštine prekinuta…

Ilustracija: GLUP GUP - natpis na splitskom igralištu (foto TRIS/G. Šimac)

Nastavlja se maltretiranje građana Zagreba. Aktualni gradonačelnik Zagreba Milan Bandić i pripadnici njegove političke stranke  jutros su na internetskim stranicama zagrebačke Skupštine objavili kako povlače 71 amandman koje su podnijeli na Konačni prijedlog izmjena i dopuna Generalnog urbanističkog plana (GUP) Zagreba.   Naime, objavljena je odluka gradonačelnika Milana Bandića kojom on povlači šest amandmana koje je sam uložio, ali i 65 amandmana koliko je njegova stranka uložila.

-Time je, dakle, 71 amandman koji dolaze iz smjera zagrebačkog gradonačelnika povučeno, objavila je Skupština na svojim stranicama. HDZ tek mora odlučiti o svojim amandmanima. Podsjetimo, na prošlotjednoj sjednici podneseno je 86 amandmana, HDZ ih je podnio 15, Bandićeva Stranka rada i solidarnosti 65, a šest gradonačelnik Milan Bandić. Zastupnica GLAS-a Anka Mrak Taritaš kratko je danas pred Gradskom skupštinom prokomentirala da je danas sve moguće i da je teško predvidjeti razvoj događaja – javlja HINA.

Čini se kako je Mrak Taritaš bila u pravu, jer je sjednica upravo prekinuta zbog nedostatka kvoruma.

Ilustracija: GLUP GUP – natpis na splitskom igralištu (foto TRIS/G. Šimac)

U fokusu politike Bandića i HDZ-a koji zajedno imaju većinu u zagrebačkoj Skupštini, zasigurno nisu boljitak i dostojanstvo građana. Predlaganjem pa povlačenjem amandmana na najvažniji prostornoplanski dokument pokazali koliko su ‘ozbiljni’ i odgovorni političari.

Nije poznato hoće li i HDZ sada povući svoje amandmane na GUP.

Inače, u javnosti su izašle infoirmacije kako bi usvajanje HDZ-ovih amandmana bilo vrlo unosno za najmanje dvoje HDZ-ovaca i(li) članova njihove obitelji (zbog prenamjene negrađevinskog u građevinsko zemljište).

Inače, vijećniku  bandićevcu i bivšem pročelniku zagrebačkog Ureda za financije Slavku Kojiću, koji se nedavno u emisiji Otvoreno ‘pokazao’ agresivnim upadicama drugim sugovornicama i sugovornicima s kojima nije dijelo mišljenje, ocijenio je kako je to povlačanje amandmana – duhovito.

“U čemu je problem? Zašto mi ne bi bila duhovita situacija? To je dokument koji je opće prirode kao i proračun, može i ne mora proći”, odgovorio je Kojić na pitanje je li mu smiješna situacija sa zagrebačkim GUP-om.

Na pitanje koji je njegov stav rekao je:

“Ne znam ništa, nemam stav dok ne budem na klubu.”

Posljednje vijesti koje dolaze sa Skupštine kažu kako je HDZ  povukao četiri svoja amandmana na GUP, te kako je ostalo još 11 njihovih amandmana.

-Nisam našao nijednog SDP-ovca da čuči iza pa možemo početi. HDZ je povukao četiri svoja amandmana – 5, 8, 11 i 12. Nastavljamo sa sjednicom . rekao je predsjednik Skupštine  Prgomet (HDZ).

Sjednica, tj. cirkus, se nastavlja…

Foto TRIS/G.Šimac

 

 

Tags: ,

VEZANE VIJESTI