Neovisni novinarski portal
25.4.2024.
BANDIĆGRAD / PROSVJED
21.643 prosvjednika protiv Bandića: Oj, Milane, korumpiran mio, jesi l skoro u zatvoru bio?

21.643 prosvjednika protiv Bandića:
Oj, Milane, korumpiran mio, jesi l skoro u zatvoru bio?

-U ime svih organizatora, hvala vam na dolasku. Službeno, bilo nas je 21.643 na Trgu!!! Jasno smo poručili Bandiću – dosta je! Zajedno, možemo i hoćemo promijeniti ovaj grad na bolje. – rekli su nakon današnjeg prosvjeda Dosta je! na središnem zagrebačkom trgu iz Zelene akcije koja je uz udruge  Pravo na grad i Siget organizirala protest protiv politike ZG-gradonačelnika Milana Bandića.

Organizatori ističu kako gradonačelnik Bandić za svoje prijatelje čuva projekt Manhattan i vrijedna gradska zemljišta, a stanovnike Zagreba ostavlja da se guše u smeću čiji odvoz je trebao drastično poskupjeti.

“GUP je skandalozan dokument u kojem Bandić čuva Manhattan za svoje prijatelje, a nas pušta da se gušimo u smeću. Tražimo od svih zastupnika da se toma suprotstave! Dosta nam je ovog Bandićevog sustava. Došli smo reći ‘dosta’ ovom Bandićevom klijentelističkom sustavu koji uništava Zagreb. On govori da on dela dok neki zvižde. Ma šta on to dela? Malo dijete bi s tim novcem napravilo više od njega”, govori Bernard Ivičić.

Prosvjednici su skandirali: “Lopove, lopove!”, ‘Odlazi, odlazi!’…

Jelena Miloš iz udruge Pravo na grad rekla je da se Zagreb srami svog gradonačelnika te da su građani ponosni na sve kvartove koji se bore protiv, kako je kazala, kriminalnog GUP-a i otpada. Sve to, kako je poručila, ne bi bilo moguće bez potpore HDZ-a u Skupštini.

– HDZ-u isto poručujemo: nećemo na vas zaboraviti – rekla je Miloš okupljenima.

Marko Košak iz Zelene akcije za govornicu je došao držeći u rukama vreću za smeće.

– Ovo što držim u ruci je simbol Bandića – izjavio je Košak i dodao da je gradonačelnik kriv za sve probleme s otpadom u Zagrebu.

“Krade 365 dana u godini”, jedan je od natpisa koji su držali prosvjednici.

Na trećem prosvjedu protiv Bandića najavljeno je da će se organizirati prosvjedi sve dok on ne ode s dužnosti gradonačelnika.

Predsjednica Udruge građana Siget Gordana Pasanec zahvalila se svima koji su došli na prosvjed.

“Kad s pozornice vidim koliko vas ima, sva se tresem. Hvala vam što ste došli u tolikom broju. Na prvom smo prosvjedu vikali ‘odstupi’, na drugom smo bili porotnici i presudili smo – kriv si. Čak smo bili i u sudnici. Ali sve to ide od Vlade. Da nema Plenkovića, Bandić ne bi mogao sve to raditi”, rekla je Pasanec.

-Oj, Milane, korumpiran mio, jesi l skoro u zatvoru bio? – zapjevala je prosvjednica Marina Orsag.

Poziva sve građane da u četvrtak u 8 ujutro dođu pred Skupštinu, gdje se donosi GUP.

“Kad se riješimo ološa, riješit ćemo se smeća”, rekla je Orsag.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI