Neovisni novinarski portal
8.12.2021.
(NE)RED / hrvatski sabor / POLITIKA / SLIKA I NEPRILIKA
Krešo Beljak u stilu Željka Keruma…

Krešo Beljak u stilu Željka Keruma…

Krešo Beljak , saborski zastupnik i čelnik HSS-a, pokazao je danas da dijeli neke navike s nenadmašnim Željkom Kerumom. I još nekima, kojih u ovoj zemlji ne manjka… To je ona grupacija ležernih, samosvjesnih domaćih moćnika, velikih frajera koji smatraju da mogu svoj automobil parkirati gdje žele i kad žele. Po mogućnosti gdje im je najkomotnije. I najbliže mjestu na koje su krenuli. Da ne troše cipela. Ni vremena. Čovjek je zastupnik. U Saboru. Ima li išta logičnije nego da se parkira pred ulazom na svoje radno mjesto?!

Tako je Beljak tako danas  svog Audija A4 vrlo precizno uglavio pred vratima Sabora. Ali, djelatnici Zagrebparkinga gadno su ga iznenadili. Pa je u zadnji trenutak “oteo” svog Audija iz “paukovih” kliješta koja su ga već zgrabila s namjerom da ga silom sklone s ulaza u saborsku zgradu gdje ej vozilo stajalo nepropisno parkirano. Ma samo je naletio na pet minuta, nije se kanio zadržavati i zato se parkirao pred ulazom , branio se HSS-ovac pred agilnim djelatnicima Zagrebparkinga, tvrdeći da je na vozilo zaboravio. U žaru” parlamentarne borbe” koja se u sabornici odigravala…

Nije, naravno, očekivao da bi mu “pauk” s tog “svetog mjesta” u kojemu se zastupnik redovito “moli”, mogao ukloniti vozilo, pa se neoprezno zadržao u Saboru. Duže od planiranih “pet minuta”. Ali, kad je shvatio što se vani zbiva, brzo je doletio, malo se nasmijao, malo “posuo pepelom”, zaboravio je na vrijeme, što se može, prijateljski potapšao po ramenu policajca, vratio se u Sabor, a potom ubrzo izašao, sjeo u Audija i otišao. Valjda do propisnog parkinga.

To parkiranje “slobodnim stilom” kod nas je običaj. Nekih ljudi. Moćnih. Politički, financijski, ili izvanzakonski…

Svojedobno je bivši splitski poteštat Željko Kerum u svom Mercedesu, sa suprugom Fani i njihovo troje djece, došao na biračko  mjesto obaviti građansku dužnost.  Žurilo mu se. Pa je “merđu” parkirao- na cesti!?

A o onim “bajama” što redovito parkiraju na trotoarima,  ispred kafića u kojeg idu na kavu, ne treba ni govoriti…

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI