Neovisni novinarski portal
16.7.2024.
EKOLOGIJA / ekopis / GOSPODARSTVO
Iz Impol-TLM-a Šibenčanima stigla isprika i objašnjenje uzroka neugodnih mirisa: Nije utvrđeno nikakvo onečišćenje!

Iz Impol-TLM-a Šibenčanima stigla isprika i objašnjenje uzroka neugodnih mirisa:
Nije utvrđeno nikakvo onečišćenje!

Ako je ovih dana nečija osjetila iritirao, a onda i zabrinuo, neugodan miris iz kruga šibenske tvornice Impol- TLM d.o.o., mogu biti mirni, jer danas je uprava tvrtke, uz ispriku građanima Šibenika, objavila priopćenje u kojem javnost informira da se radilo o pojavi bezopasnog neugodnog mirisa iz dijela pogona Tople valjaonice, te da nikakvog onečišćenja nije bilo.

-Naime, zbog zakazivanja regulacije temperature u spremniku ulja došlo je do pregrijavanja reduktorskog ulja visoke viskoznosti do 460cSt, te su po okoliš bezopasne pare kroz tračni ispust spremnika izašle vani- kaže se u priopćenju tvrtke. Također se ističe da prema Sigurnosno-tehničkom listu navedenog ulja, ono nije štetno za okoliš, a u trenutku događaja nije se odvijao proizvodni proces.

Navode, o kojima je javnost izvijestila uprava Impol-TLM-a, je potvrdio i Državni inspektorat, u petak, 3. siječnja 2020. godine, kada je u tvornici Impol-TLM d.o.o. obavljen inspekcijski nadzor od strane Inspektora zaštite okoliša radi utvrđivanja razloga incidenta. U nadzoru nisu utvrđene nepravilnosti iz područja nadležnosti navedene inspekcije, niti je u krugu tvornice utvrđeno ikakvo onečišćenje, stoji u priopćenju uprave Impol-TLM-a koje se ispričala građanima zbog spomenutog događaja, uz napomenu da su već dopunili sve upute i procedure za sprječavanje eventualnih sličnih situacija ubuduće.

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI