Neovisni novinarski portal
4.10.2023.
časni ljudi
Ilustracija: dnevni boravak beskućnika  pod vedrim nebom (foto TRIS/G. Šimac)

Marenda čovjekoljubaca u HND-u:
Filantropski doručak – izvještaj o stanju dobročinstva u Hrvatskoj

Ilustracija: dnevni boravak beskućnika pod vedrim nebom (foto TRIS/G. Šimac)

Marenda čovjekoljubaca, odnosno događaj nazvan Filantropski doručak – Hrvatska daruje: Stanje dobročinstva održat će se danas (u četvrtak, 21. studenog 2019.) od 10 do 12 sati u Hrvatskom novinarskom društvu, Dvorana Klub, Perkovčeva 3, u Zagrebu. Priređuju ga SOLIDARNA – Zaklada za ljudska prava i solidarnost, Hrvatsko novinarsko društvo i zaklada Catalyst Balkans organiziraju medijski doručak i okrugli stol na kojem će predstaviti godišnji izvještaj o stanju dobročinstva u Hrvatskoj – „Hrvatska daruje 2018“.

Catalyst, koji šesti put zaredom objavljuje ovaj izvještaj, prikazat će stanje u filantropiji u Hrvatskoj za prethodnu godinu, i dat će odgovore na pitanja tko donira, kome, zašto, kao i tko su najveći donatori i primatelji donacija u Hrvatskoj. Govornici će biti   Zorana Brozović, analitičarka podataka o filantropiji u zakladi Catalyst Balkans,  Branka Kaselj, upraviteljica Zaklade Slagalica, Mirjana Matešić, direktorica  Hrvatskog poslovnog savjeta za održivi razvoj, Maja Sever, novinarka  HRT-a i                  Nathan Koeshall, direktor zaklade Catalyst Balkans.

Što će biti za marendu, ne znamo, ali svi znamo da bez filantropa (čovjekoljubaca), velikodušnih dobročinitelja i smjernih i upornih dobročinteljskih organizacija neki ljudi u Hrvatskoj još uvijek ne bi imali električne energije u svoji trošnim kućama, samohrane majke i očevi ne bi uspjeli othraniti i školovati svoju djecu, siromašni studenti ne bi mogli studirati, roditelji neke djece ne bi imali dovoljno novca za skupa liječenja i lijekove, neke bolnice ne bi imale osnovnu medicinsku opremu, neki umirovljenici bi se smrzavali jer nemaju novca za ogrjev… itd.

Ilustracija: dnevni boravak beskućnika pod vedrim nebom (foto TRIS/G. Šimac)

 

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI