Neovisni novinarski portal
18.9.2021.
hadeze / HRVATSKA / POLITIKA / predsjedničin kutak
Raspjevana predsjednica i slavljenik s uskočkim optužnicama

Raspjevana predsjednica i slavljenik s uskočkim optužnicama

Aktualna predsjednica Kolinda Grabar Kitarović, raspjevana je dama koja voli pravi tulum i sama “začiniti”. Iako njezina strast za pjevanjem značajno nadilazi njezine sposobnosti, KGK voli, kad god ima prilike, pustiti glas. Tu priliku nije propustila ni u prigodi 64. rođendana zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića koji je slavlje povezao s 12. Broćanskim večerima obilježenim u jednom zagrebačkom restoranu. Predsjednica je Bandiću otpjevala čestitku, a onda ga i propisno izljubila, a Jakov je bio zadužen za tortu sa likom MB i KGK i svim hrvatskim obilježjima, kako i spada. Društvene mreže su se od toga kiča i političkog neukusa raspametile. KGK ne razumije što tu nije valjalo, pa iz njezina Ureda stiže odgovor…

Za sve je zapravo “kriv” Most-ov Nikola Grmoja koji je, tko zna kako, došao do video zapisa ovog događaja za pamćenje i snimku podijelio na svom Facebook profilu. Naravno, uz kratku i zanimljivu opasku:

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović koja se za novi mandat bori i najavom borbe protiv korupcije, pjesmom čestita rođendan višestrukom uskočkom optuženiku Milanu Bandiću“.
Ništa drugo nisam ni očekivao od osobe kojoj je bjegunac od hrvatskog pravosuđa organizirao proslavu rođendana. Jedino što očekujem je da ovaj narod konačno progleda i odluči se obračunati s ovom koruptivnom hobotnicom- napisao je Grmoja.

A potom je video postao hit na društvenim mrežama. Mnogi su bili zgranuti “pjevačicom i čestitarkom”, a ništa manje pogrdnih komentara nije zaslužila ni prestrašna kičasta ” torta nacionale”.

Ured predsjednice odlučio je ne prešutjeti komentare i posprdne medijske napise, nego na njih reagirati priopćenjem u kojem stoji:

-S obzirom na medijske natpise izvješćujemo da je Predsjednica Republike Hrvatske u petak prvo bila na Sinjskoj večeri , a nakon toga na Broćanskoj večeri, gdje se pridružila ostalim nazočnima u čestitanju rođendana gradonačelniku Grada Zagreba Milanu Bandiću.
Prije toga, Predsjednica je Hercegovcima na Broćanskoj večeri poručila: “Ma koliko me napadali, a vi znate nažalost koliko je ružnih riječi izrečeno, ja neću odustati: jer nisam bitna ja.”
“Ja to sve mogu podnijeti. Bitan je narod. I nikada, apsolutno nikada i ni po koju cijenu neću odustati od borbe za jednakopravnost i prava Hrvata u Bosni i Hercegovini.”
“Nikada neću odustati od odlazaka k vama, u našu prekrasnu Hercegovinu. Meni je ta zemlja toliko bliska. Volim zapjevat’ s vama, neki mi to zamjeraju, ali to je upravo ono što svijet cijeni. Biti čovjek, pokazati drugom da ga poštuješ, da nisi ništa više od njega, nego jednak kao on… I zato ću zapjevati, jer pjesma i rane i dušu liječi i pjesma pokazuje optimizam i ono lijepo lice, i Hrvatske i Bosne i Hercegovine.”
Povodom medijskih napisa koji u uobičajenoj maniri nastavljaju praksu napadanja i izrugivanja, predsjednica Grabar-Kitarović poručuje:
“Napadaju me kad se veselim uspjesima hrvatske reprezentacije, napadaju me kad zapjevam i sve to mogu podnijeti, samo mi Hrvatsku i moj narod ne dirajte. I jasno kažem: zapjevat ću opet sa svojim narodom i nemam se namjeru ikome ispričavati zbog toga.”
Dakle, predsjednica će nam i dalje pjevati, a mi ćemo i dalje komentirati…

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI