Neovisni novinarski portal
26.7.2021.
štrajk!
Arhiva: Markov trg: novinarski prosvjed (foto TRIS/G. Šimac)

Prosvjed tišinom:
Profesori, učitelji i nastavnici za sat vremena na Markovom trgu, ali neće sresti Epepeovce

Arhiva: Markov trg: novinarski prosvjed (foto TRIS/G. Šimac)

Sindikat hrvatskih učitelja i Nezavisni sindikat zaposlenih u Srednjim školama Hrvatske održat će ‘Prosvjed šutnje’ na Trgu svetog Marka u Zagrebu, ispred sjedišta Vlade RH i Hrvatskog sabora. Tristotinjak prosvjednika nosit će transparent s porukama Vladi RH, ali u tišini, bez govora i glasnog glasanja, kako se najavljuje. Okupljanje prosvjednika počet će na Trgu Svete Katarine u 9,15 sati.

Štrajk prosvjetara se nastavlja do daljnjeg, odnosno dok se hrvatska vlast, odnosno Vlada RH, ne odluči izaći u susret hrvatskim učiteljima, profesorima i nastavnicima koji obrazuju hrvatske učenike, te su stup hrvatskog obrazovnog sustava.

-Bit će to simboličan prosvjed šutnje. Imat ćemo poruku na plakatu. 300 ljudi će pred Vladom pokazati da su rekli sve, dat ćemo Vladi jasnu poruku – najavio je Branimir Mihalinec, predsjednik Nezavisnog sindikata zaposlenih u srednjim školama.

Inače, u slučaju da HDZ nije odustao od namjere da se dio kongresa Europske pučke stranke koji se jučer i danas pompozno održava u Zagrebu dogodi i Hrvatskom saboru, što su mnogi ocijenili skandaloznim iznajmljivanjem najviših državnih institucija u privatne svrhe, moglo se dogoditi i da se prosvjetari nađu u blizini europskih glavešina.

Vodstvo Europske pučke stranke odlučilo je da neće održavati tehničke sastanke u Saboru. Potvrđeno nam je da su tako odlučili jer ne žele raditi štetu grupaciji – javio je nedavno HRT, te prenio kako je Andrej Plenković o otporu iznajmljivanju Sabora kazao kako je riječ o primjeru ‘ne bizarnog, ne neprimjerenog, ne nenormalnog, čak poluprimitivnog i zapanjujućeg ponašanja’, te dodao je da se ništa ne bi dogodilo ni sabornici, ni stolicama, ni mikrofonima te da bi Sabor zaradio određeni novac.

Tako je EPP umjesto HDZ-a odlučio kako neće u Sabor, pa se Epepeovci i prosvjetari danas neće sresti na Markovom trgu.

Novac koji je HDZ, a i hrvatska država potrošila osiguravajući ovaj ceromonijalni i u naravi privatni skup Epepeovaca, zasigurno bi dobrodošao i bio puno bolje i svrsishodnije utrošen za poboljšanja u sustavu obrazovanja.

Arhiva: Markov trg: novinarski prosvjed (foto TRIS/G. Šimac)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI