Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
DOMOVINSKI RAT / POVIJEST/SADAŠNJOST
Spomen na 1991. godinu i bitku za Šibenik i Hrvatsku: Pokrenuta stranica www.rujanskirat.com

Spomen na 1991. godinu i bitku za Šibenik i Hrvatsku:
Pokrenuta stranica www.rujanskirat.com

Neke povijesne događaje ne treba zaboraviti, kako se ne bi ponovili. Među njima je i bitka za Šibenik i Hrvatsku iz rujna 1991. godine, kada su se hrabri branitelji iz Šibenika i okolice oduprli napadu četnika i ondašnje JNA pod komandom Srbije. Time je spriječeno cijepanje Hrvatske na dva dijela, a ta je obrana Šibenika bila snažan podstrek hrvatskim braniteljima za nastavak srčane borbe protiv bezumnog nasrtaja znatno brojnije i ratnom tehnikom opremljenije agresorske vojske. Iako mnogi  od branitelja s početaka Domovinskog rata danas nisu sretni s onime što se u međuvremenu dogodilo s Hrvatskom,  s onime što su od nje učinili kvarni političari pod krinkom tzv. domoljuba, niti s aktualnom afirmacijom nacionalizama, spomen na te dane bi trebala biti uputa svima onima koji potpiruju neprijateljstva i huškaju na nove sukobe i nevolje kako takvo što donosi samo patnju, stradanja i dugoročnu nesreću.

Tome bi mogla pomoći i upravo pokrenuta internetska stranica www.rujanskirat.com.

Naime, program obilježavanja 28. obljetnice Spomendana Rujanskog rata u Šibensko-kninskoj županiji i novu web stranicu „Rujanski rat“ predstavili su danas na konferenciji za novinare šibensko-kninski župan Goran Pauk, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata i drugi.

„Upravo zbog generacija rođenih nakon Domovinskog rata, generacija koje koriste blagodati novih digitalnih tehnologija, Šibensko-kninska županija odlučila je izraditi web stranicu „Rujanskog rata“. Cilj nam je bio na jednom mjestu u digitalnoj formi ostaviti zapis i fotografije iz tih slavnih dana ponosa i slave“ kazao je župan Goran Pauk.

Web stranica sadrži Program ovogodišnje proslave, vremensku crtu na kojoj je po danima i satima prikazano što se u tom tjednu dešavalo na području naše županije, foto i video galeriju.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI