Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
POLITIKA
Kuščeviću skinut zastupnički imunitet/ G.Maras: Potvrdi li se optužnica, očekujem da premijer podnese ostavku

Kuščeviću skinut zastupnički imunitet/ G.Maras:
Potvrdi li se optužnica, očekujem da premijer podnese ostavku

Mandatno-imunitetno povjerenstvo Hrvatskog sabora, javlja N1, sastalo se danas i nakon provedene rasprave, jednoglasno odlučilo ukinuti imunitet HDZ-ovom zastupniku, donedavnom ministru uprave, Lovri Kuščeviću, kojemu su svi problemi “proizašli” iz činjenice da ima toliko nekretnina da to jadan sve nije mogao pratiti… Povjerenstvo je o Kuščevićevom imunitetu raspravljalo na zahtjev DORH-a za pokretanje kaznenog postupka protiv bivšeg ministra kojeg se sumnjiči za zloupotrebu položaja i ovlasti, za što mu, dokaže li se, prijeti kazna zatvora od jedne do deset godina.

Predsjednik Mandatno-imunitetnog povjerenstva Žarko Tušek predložio je skidanje imuniteta Kuščeviću, a prvi je prijedlog srčano podržao Ivan Pernar, izražavajući nadu da će pravosuđe odraditi svoj posao.
SDP-ov Gordan Maras ironizirao je svojedobnu premijerovu izjavu kojom gorljivo brani svoga ministra i sve njegove krimene svodi tek na jednu nekretninu koju je zaboravio upisati u katastar, a za sve krivi organizirani napad na njegove minsitre koji su izloženi sustavnom bombardiranju. Stoga, Maras očekuje od premijera Plenkovića da podnese ostavku ukoliko se potvrdi optužnica protiv Lovre Kuščevića kojeg je tako zdušno branio.
Mostov Robert Podolnjak, uz pohvale medijima koji su razotkrili aferu, konstatirao je i kako je očigledno da je sustav potpuno zakazao.
Uoči sjednice Mandatno-imunitetnog povjerenstva Kuščević je izjavio kako nema ništa protiv skidanja imuniteta i da jedva čeka priliku da iznese svoju obranu. U maniri velikog pravednika, smijenjeni ministar ustvrdio je kako nema nijednog razloga da se njega tretira drugačije od ostalih građana, te da se nema namjeru skivati iza zastupničkog imuniteta. Dapače, jedva čeka priliku dokazati neosnovanost optužbi koje mu se stavljaju na teret, kako je izjavio za Jutarnji list.
Očekuje zakonito postupanje, ne boji se istražnog zatvora i tek lakonski kaže: “Neka institucije rade svoj posao u skladu sa zakonom!”
Inače, najvećeg nekretninskog meštra među odabranim Plenkovićevim ministrima tereti se da je u mandatu načelnika općine Nerežišće koristeći svoj položaj i ovlasti izmjenom prostornog plana i prenamjenama zemljišta, te spornom dodjelom POS-ovih stanova ( koji su potom dani u najam!), pribavio sebi značajnu imovinsku korist.

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI