Neovisni novinarski portal
21.10.2021.
zvonka radost
Tvrđava sv. Mihovila: Veseli Matej Meštrović i zabavna Južnočeška filharmonija

Tvrđava sv. Mihovila:
Veseli Matej Meštrović i zabavna Južnočeška filharmonija

Matej Meštrović, veseli domaći pijanist i svestrani skladatelj s bogatom međunarodnom karijerom, nastupa večeras od 21 sat  u sklopu programa Klasika za nove generacije na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila u pratnji orkestra Južnočeške filharmonije i dirigenta Mirana Vaupotića. Na programu naziva Klasika za nove generacije (Classics For New Generations), naći će se neke od najpoznatijih klasičnih tema u Meštrovićevim autorskim aranžmanima za klavir i orkestar. Meštrović se svojim radom doista trudi klasičnu glazbu približiti mlađim generacijama, a kako mu to polazi za rukom može se provjeriti večeras, bez obzira kojoj generaciji pripadate.

Publika će između ostalog imati priliku poslušati Dunavsku Rapsodiju te New England Rhapsodyobje s njegovog aktualnog albuma 3 Rhapsodies For Piano And Orchestra. Meštrovića će pratiti orkestar Južnočeške filharmonije pod ravnanjem Mirana Vaupotića. Pod njegovom dirigentskom palicom dosada su svirali ugledni svjetski orkestri i operni ansambli poput Londonskog simfonijskog orkestra te Praške filharmonije.

-Ovog će puta Vaupotić ravnati jedinim profesionalnim filharmonijskim orkestrom u Južnoj Češkoj. Osim interpretiranja glazbe klasičnih skladatelja i skladbi prikladnih za komorne orkestre, orkestar posvećuje sve veću pozornost otkrivanju novih perspektiva interpretacije i prezentacije klasične glazbe – vele u Tvrđavi kulture. 

-Bit će to zbilja spektakularni koncert. Stoga dođite, nećete požaliti – kaže Matej Meštrović. 

Ulaznice su dostupne na prodajnim mjestima šibenskih tvrđava: na blagajnama tvrđava sv. Mihovila i Barone, te u City Pointu (ulica Don Krste Stošića 1, Šibenik).

 

 

Miran Vaupotić

Miran Vaupotić

Matej Meštrović

 

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI