Neovisni novinarski portal
25.7.2021.
koncert
Tamo preko rijeke: Bare, Majke i Krka – sve besplatno

Tamo preko rijeke:
Bare, Majke i Krka – sve besplatno

Ekološka udruga Krka Knin je neumorna: u sklopu njihova projekta Večeri uz Krku i Kulturističko ljeto u Kninu u subotu, 24. kolovoza, od 22 sata navečer uz obale rijeke Krke kod Ekološko-informativnog centra Krka (Drniška 2b, Knin) nastupaju legendarni Vinkovčani Goran Bare i Majke. Ulaz je besplatan, odnosno, bolje rečeno, slobodan za posjetitelje, koji ne moraju platiti nikakvu ulaznicu. A besplatno mogu uživati i u jednoj od najljepših i najugodnijih lokacija u Kninu, tik uz rijeku Krku.

-Ponesite samo dobro raspoloženje … – poručuju organizatori.

Dakako, sve to nešto košta; no osim energije i dobre volje te sredstava organizatora iz EUKK-e, pomogli su donacijama i Grad Knin, Nacionalni park Krka, Općina Promina, POU Knin i POU Šibenik. Pitali smo organizatore, kako to vole pitati novinari tzv. showbizz emisija, je li Goran Bare možda imao kakve prohtjeve oko nastupa, a kako to znaju imati neke zvijezde, primjerice, tražeći bijelo cvijeće u garderobi i isključivo suho pjenušavo vino, te svježe grožđe i lubenice, odnosno kavijar i marinirane škampe? Ne, vele organizatori: iznenadili su nas svojom skromnošću.

– Cilj nam je da i glazbom, onom pravom istinskom rokerskom, upozorimo na važnost zaustavljanja onečišćenja rijeke Krke te da se potencijal gornjeg dijela Krke iskoristi za razvoj održivog turizma – kazala nam je Inga Kukolj iz Ekološke udruge Krka Knin.

Na dobrom su putu.

Evo sad i spota Majki za pjesmu Daj mi, a koja, znakovito, počinje stihovima:

  • Tamo preko rijeke… (Krke)

Tags: , , , , , ,

VEZANE VIJESTI