Neovisni novinarski portal
21.9.2021.
POLITIKA / PRAVDOSUĐE
Ivica Kirin “Kiro” oslobođen optužbi za Fimi Mediju: Još samo da se svi javno ispričaju Sanaderu i ostave ga na miru…

Ivica Kirin “Kiro” oslobođen optužbi za Fimi Mediju:
Još samo da se svi javno ispričaju Sanaderu i ostave ga na miru…

Učinkovito i hitro hrvatsko pravosuđe donijelo je još jednu presudu koja će izazvati prije rezignaciju negoli bijes građana. Bivši HDZ-ov ministar unutarnjih poslova, trenutno na dužnosti virovitičkog gradonačelnika, Ivica Kirin zvani “Kiro”oslobođen je , doduše nepravomoćno, optužbi za zloupotrebu položaja i ovlasti u aferi Fimi Media. Presudu je, piše Jutarnji list, donio Županijski sud u Zagrebu pod predsjedanjem sutkinje Rahele Valentić. Nema druge, trebalo bi odmah osloboditi svih optužbi i glavnog aktera najveće HDZ-ove afere, Ivu Sanadera, i to uz javne isprike!

Jer, sudeći po tijeku postupka i presudama, niti afere ima, a niti je itko kriv za izvlačenje novca iz državnih tvrtki, ustanova i institucija kako bi se njime punili HDZ-ovi crni fondovi. A s Mladenom Barišićem, pokajnikom i krunskim svjedokom, afere, ravno na vješala!

Kakva farsa od pravne države, kakva komedija od pravosuđa!

U provedenom postupku nije dokazano da je u poslovanju MUP-a s marketinškom agencijom Fimi Media, u vrijeme kada je Kirin bio ministar , pričinjena velika materijalna šteta MUP-u, niti da je u tom poslovanju Fimi Media nezakonito profitirala. Temeljem takve prosudbe, sud je Kirina oslobodio optužbi, a USKOK najavio žalbu Vrhovnom sudu.

Sukus afere Fimi Media svodi se na tvrdnje da se preko te agencije izvlačio ” crni novac” iz državnih tvrki, ustanova i institucija za potrebe financiranja HDZ-a. Kirina se teretilo da je za stranačke potrebe,”poslujući” s Fimi Medijom, MUP oštetio za 7,5 milijuna kuna. Pod udar istrage je došao 2010. , a četiri godine poslije protiv njega je pokrenut i sudski postupak. Izravno ga se teretilo da je u razdoblju od 2006.- 2008., po nalogu glavnog tajnika HDZ-a Mladena Barišića, poslovao s Fimi Mediom, iako je znao da je to samo modus operandi za punjenje crne stranačke blagajne. Aktualni virovitički gradonačelnik, koji se povukao iz nacionalne politike nakon izbijanja afere, odbio je svjedočiti na suđenju Sanaderu, a sve optužbe na svoj račun je odbacio. Čini se, sud mu je povjerovao…
Sad još samo da se svi ispričaju nedužnom Sanaderu, obeštete ga za narušeno zdravlje i pretrpljeni stres i javno sramoćenje, pa možemo mirno zaključiti da baš kao što nikad nisu sankcionirani privatizacijski pljačkaši i lopovi pod državnom i političkom zaštitom, tako ni HDZ-ovi kapitalci neće odgovarati ni za Fimi Mediju ni za bilo koju drugu kriminalnu aferu.

Tako vam je to u neovisnom hrvatskom pravosuđu…

Foto: N1
Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI