Neovisni novinarski portal
24.1.2022.
BANDIĆGRAD / FILM
Počelo snimanje ‘Kumeka’, igranog filma o Bandiću: Prve scene o bijegu od policije u pijanom stanju

Počelo snimanje ‘Kumeka’, igranog filma o Bandiću:
Prve scene o bijegu od policije u pijanom stanju

Dario Juričan, redatelj filmova “Gazda” i “Gazda početak” , te budućega filma nazvanog ‘Kumek’, obavijestio je posredstvom facebook stranice Gazda kako je u Zagrebu dovršeno snimanje dijela igranih scena za film “Kumek” o zagrebačkom gradonačelniku Milanu Bandiću i njegovim prijateljima čija se premijera očekuje u veljači iduće godine.

-U Zagrebu je upravo dovršeno snimanje spektakularnih igranih scena rekonstrukcije za film Kumek.  Film Kumek posvećen je vladavini gradonačelnika Milana Bandića i njegovim prijateljima, riječ je o filmskom spomeniku najdugovječnijem zagrebačkom gradonačelniku. U scenama rekonstrukcije, koje su se snimale na autentičnim lokacijama, ističe se Bandićev bijeg u pijanom stanju od policije 2002., s Land Roverom koji je kao registraciju imao datum njegova rođenja i incijale ZG 2211-MB. U rekonstrukciji se detaljno analizira taj događaj i svi njegovi sudionici – u filmu će se prvi puta javno otkriti koja je misteriozna ženska osoba bila u autu kada je Milan Bandić napravio sudar, kao i detalji u zapisniku koje je policija „zaboravila“ navesti – ističe se.

.
Od važnijih scena rekonstrucije tu je i posjet Kulmerovim dvorima, dvorcu koji je legaliziran zahvaljujući sposobnostima Milana Bandića da objekt javne namjene (hotel) postane rezidencijalna privatna nastamba obitelji Todorić, napominje se.

Inače, rekonstrukcije su se snimale na lokacijama u Zagrebu i Samoboru, glavni novinar istraživač je Hrvoje Appelt, a izvršni producent Tibor Keser.


Film su sufinancirali HAVC, crowdfunding kampanja i Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (Hrcin).


Producent filma je Hrcin.

Premijera filma Kumek očekuje se u veljači, 2020.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI