Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
književno
MFK: Mediteranski festival knjige, a ne Muzgavac Fjaka Kvasina

MFK:
Mediteranski festival knjige, a ne Muzgavac Fjaka Kvasina

Što znači skraćenica MFK: Muzgavac Fjaka Kvasina? Ne nego Mediteranski festival knjige, pojašnjavaju organizatori na internetskim stranicama manifestacije MFK. 

-Stotinjak izlagača knjige će nuditi snižene i do sedamdeset posto, kamionima bestsellere dovoze! Preko 10 tisuća naslova će biti na stolovima, pa hajde vi pokušajte ne pronaći nešto za sebe. Pedeset programskih aktivnosti, čak 35 promocija najnovijih djela nagrađivanih i priznatih autora, 85 gostiju, opet moramo upotrijebiti sintaksu “svih kojih se uspijete sjetiti”, bit će tu i panel rasprave, zabavni noćni program u CUKARINU, radionice za najmlađe. Ulaz je kao i uvijek besplatan, zato dobro vežite špigete jer ćete libre razgledati na više od dvije tisuće metara kvadratnih prostora Velike dvorane… Što to radite? Ne, ne, stanite. Nije još počelo! – tako se predstavlja MFK koji se u Splitu na Gripama održava od 8. svibnja, a zatvara se u nedjelju 12. svibnja. 

Rijeka knjiga (foto Facebook MFK)

Mediteranski festival knjige je sajam knjiga prodajno-festivalskog tipa u organizaciji Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore. 

I ove godine je pruređen  bogat i raznolik programski dio, poput raznih promocija knjiga, susreta s autorima ili panel diskusija, a posebna se pozornost pridaje i edukativno-zabavnom programu za djecu i mlade. U to spadaju promocije novih dječjih naslova, susreti s dječjim književnicima te razne radionice kao što su robotika udruge Inovatic, izrada stripa s poznatim strip-crtačem Ivanom Svagušom, Kreativni storytelling i Bajkaonico-radionica u suradnji s Jasminom Žiljak Ilinčić, kreativno-likovna radionica u izvedbi udruge Kultura Split.
Oni koji ne mogu sudjelovati u radonicama za mlađe jer imaju više godina, mogu listati i kupovati knjige ili upoznati uživo neke od autora. Neke knjige će biti znatno jeftinijie nego inače. ‘Posjetitelji će imati priliku i kupovati knjige po promotivnim cijenama i do 70% popusta’, mame knjigoljupce iz MFK-a.

Obitelj na MFK-u (foto FB MFK)

Treba znati kako su svi programi besplatni, što znači da se ulaz ne naplaćuje, no za navedene radionice za djecu je potrebna prethodna rezervacija na mfk@mfk.hr .
Kako sad ne bi prepisivali preopširan program, radije kliknite na poveznice u sljedećoj rečenici.
Sve informacije i detaljni MFK program, kao i raspored radionica te način prijave, dostupni su na mrežnoj stranici www.mfk.hr.

Mama i beba čitaju (foto FB MFK)

Ima svega (foto FB MFK)

Tags:

VEZANE VIJESTI