Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
aktivisti
Solidarna i Top lista regionalista: Humanitarna komedija za školovanje siromašne djece

Solidarna i Top lista regionalista:
Humanitarna komedija za školovanje siromašne djece

-Večeras, u ponedjeljak 1.4., znanom i kao Prvi april, u centru Zagreba se okupljaju vodeća imena regionalne stand-up komedije, u okviru humanitarne večeri smijeha nazvane „Top lista regionalista“. Sva mjesta u kinu Europa, u kojemu će se održati program stand-up komedije, rasprodana su još prošlog tjedna – veli Ivan Blažević, tajnik Solidarne – Zaklade za ljudska prava i solidarnost.

„Top lista regionalista“humanitarna dvosatna večer stand-up komedije održat će se u dvorani kina Europa u Zagrebu večeras, u ponedjeljak 1. travnja, s početkom u 19 sati. Predviđen je nastup sedmero komičara iz najmanje šest država južne Europe.

Domaćin ove večeri, Pedja Bajović, koji je ujedno i idejni inicijator ovog humanitarnog događaja, ne krije zadovoljstvo velikim interesom za večerašnji događaj.

  “Nekada sam doista jako ponosan na svoj grad! Zagreb je po tko zna koji puta pokazao svoje humano lice. Sada je na mojim kolegama stand-up komičarima i meni da to i nagradimo te nasmijemo sve one koji su odlučili pomoći ovu veliku akciju!” – kazao je Bajović. 

Zaklada SOLIDARNA u okviru fonda „Desa i Jerko Baković“ stoji iza organizacije humanitarne večeri za pokrivanje stipendija kojima pruža financijsku, materijalnu i stručnu podršku školovanju siromašne djece i mladih i to prvenstveno osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta koja su izložena neimaštini, riziku socijalnog isključivanja i diskriminacije, a pritom u svojoj okolini možda nemaju adekvatnu podršku za razvoj samopouzdanja i vještina potrebnih za uspješno školovanje i osobni razvoj.

Iz zaklade kažu kako rasprodana dvorana kina Europa, u kojoj je preko 500 mjesta, generira financijska sredstva dostatna za dvije godišnje stipendije njihovih korisnika što smatraju  izuzetnim postignućem.

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI