Neovisni novinarski portal
28.2.2024.
SCENA
Kulturaljka: Kultur Shock, Edo Maajka, One More, Ogenj, Surka Beatbox, Daboo, Škalja, Sokol…

Kulturaljka:
Kultur Shock, Edo Maajka, One More, Ogenj, Surka Beatbox, Daboo, Škalja, Sokol…

Počinje Kulturaljka, kulturno – glazbena manifestacija koja u Šibeniku egzistira devet godina zahvaljujući Udruzi P.A.R.K. U tri tjedna, od 4. do 21. travnja, Finale je  20. travnja kada će u tzv. šibenskom Importanneu, nedovršenom betonskom kompleksu između željezničkog kolodvora i šibenske obale, nastupiti američki bend Kultur Shock. Bit će to ujedno njihov jedini nastup u Dalmaciji i kraj velike europske turneje. U pratnji im je Edo Maajka. Predgrupa im je šibenski autorski rock bend One More, a Ante Prgin Surka Beatbox  pobrinut će se za party uz svoj beatbox show. U pauzama između bendova, šibenskim Importanneom upravljat će DJ-evi Škalja i Sokol.

No program počinje već sutra, 4. travnja, izložbom ‘Samo urbano’ u klubu Azimut.

Autor izložbe ‘Samo urbano’ je splitski umjetnik Daboo sa nizozemskom adresom na povremenom radu u Šibeniku. Pravim imenom Davor Dedić organizator je Membrain festivala te potpisuje grafičke vizuale Kulturaljke i glazbenog festivala Regius. Ovo je njegova prva samostalna izložba i spoj tiskarskih tehnika, matrica, slika i grafita u tradicionalnim i odvažnim bojama. Za one koje zanima kako to izgleda u praksi u četvrtak će biti u Azimutu već do 20 sati za kad je najavljeno otvorenje.

Tek što su osvojili dva Porina za najboljeg novog izvođača i najbolji etno album, koprivnički folk – rock bend Ogenj već stiže u Šibenik. Zahvaljujući Kulturaljki, dvostruki Porinovci 12. travnja, u petak, sviraju u Azimutu. Upad je besplatan, a uživo se sluša nagrađeni album ‘Domaj’. 

-Martinska će ove godine plesati cijelo ljeto! I to je tema ovogodišnje javne tribine u organizaciji PARK-a koja će u sklopu programa Kulturaljke biti održana 16. travnja, u utorak, u caffe baru Barcode. Na jednom mjestu okupit će se organizatori festivala koji će ovo ljeto od Martinske napraviti najpoželjniju festivalsku destinaciju, a među njima je i P.A.R.K.-ov Regius festivala. Na tribini se očekuju predstavnici Seasplasha, Kanal Festa, Noxa, Membrain Festivala, Blast Festa i udruge Oksid. Bit će mjesta i za publiku. Početak je u 19 sati – veli Igor Bergam iz Udruge P.A.R.K.

Nakon što je u siječnju ove godine u požaru do temelja izgorio Hangar na prostoru bivše vojarne Bribirskih knezova u Šibeniku, izgorio je i priručni improvizirani dom raznih kulturno – zabavnih manifestacija. Ali duh je ostao pa će veliko koncertno finale devete Kulturaljke umjesto u legendarnom Hangaru biti održano u praktički centru grada, u tzv. Importanneu koji je organizatorima ustupio Grad Šibenik.  

Ulaznice za finalne koncerte po cijeni od 80 kuna mogu se kupiti do 19. travnja i to: u Šibeniku u caffe baru Baldekin, Narodna Republika Bono i Azimut; u Zadru u caffe baru Indie te u Splitu u Split Circus. Nakon toga, ulaznice po cijeni od 100 kuna, ono što ostane, moći će se kupiti na ulazu u Importanne. Tu je i online kupnja na Entrio http://bit.ly/Kulturaljka , http://bit.ly/EntrioOutlets .

After party će biti na trećoj lokaciji, a riječ je o fenomenalnom Tunelu. a za glazbu su odgovorni Drug Podrug i Škalja & Sokol. Ulaz je besplatan za one koji dođu s narukvicom koncerta u Importanneu, 20 kuna na ulazu za sve ostale, informiraju organizatori.

Tags: ,

VEZANE VIJESTI