Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
crkveni kutak / HRVATSKA / POLITIKA
Don Damir Stojić kao duhovni učitelj Mostova političara

Don Damir Stojić kao duhovni učitelj Mostova političara

Don Damir Stojić u kampanji Mosta za Europski parlament. Zar se tko tome čudi? Pa, don Stojić je svoj među svojima. Most je danas konzervativniji i svjetonazorski zadrtiji i od najdesnijih u HDZ-u. Za kampanju ga je “posudio” Ivan Prskalo, trećepozicionirani na “europskoj” listi Mosta, koji se s tim crkvenim “pojačivačem” , kako je otkrio Index.hr, pohvalio na Facebooku. Ima i čime.

U informaciji od “osobitog javnog interesa” Prskalo navodi kako se u Međugorju susreo s don Stojićem, svećenikom koji drži bogohulnim djecu pripuštati harrypotterovskoj literaturi ili nedajbože filmskom uprizorenju toga skarednog djela. Za njega je Harry Potter opća opasnost po ispravan katolički odgoj hrvatske mladeži, ali je osuđeni ratni zločinac Dario Kordić prava mjera humanosti i moralnosti koju je svesrdno preporučio i pred bogobojazne hrvatske studente izveo kao produhovljenog učitelja koji se susreo sa samim Svevišnjim. Intimno i predano. Duboko i intenzivno. O čemu ovaj “pravednik među zločincima” velikodušno i otvorene duše svjedoči mladima. Na satu praktične vjerske poduke.

Jedan od mladih koji bez rezerve slijedi upute svoga duhovnog učitelja don Damira Stojića je i Ivan Prskalo koji je osobno u Međugorju, rame uz rame sa svojim vjerskim učiteljem “bez mane” molio “za domovinu i sve naše obitelji i prijatelje”. Prskalo zahvaljuje nesebičnom Stojiću “za dugogodišnje prijateljstvo i formaciju novih generacija mladih koji žele promijeniti Hrvatsku na bolje, utemeljenu na kršćanskim vrijednostima”, objavio je Mostov kandidat za EP na svom profilu.

U ime Oca, sina i duha svetoga!

Na čemu mu to ovaj zabludjeli mladac zahvaljuje, na kakvoj to “formaciji” novih generacija mladih koja se po don Stojićevoj preporuci klanja ratnom zločincu i divi njegovom pokajanju pred Bogom? Čemu ih mogu don Stojić i njegovi idoli naučiti? Da preziru ljude druge vjere i nacionalnosti, drugačijeg svjetonazora, seksualnog opredjeljenja ili druge rase? Da žene smatraju manje vrijednima i tako se i odnose prema njima?

Možda mu Prskalo iskazuje poštovanje i divljenje zbog “povjerljivog otkrića” kako je jedna djevojka koju i osobno poznaje, doživjela šok kad je uhvatila oca kako se predaje niskim nagonima pohotno listajući pornografiju, i trenutno izgubila menstruaciju? Ili  možda zbog najnovije preporuke mladima da sve knjige o Harryju Potteru spale na lomači? Jer su griješne, opasne po mentalno zdravlje hrvatske katoličke mladeži koju don Stojić u savršenoj čistoći priprema za vodeće pozicije u hrvatskoj političkoj budućnosti.

Za domovinu s don Stojićem i Prskalom- natrag!

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI