Neovisni novinarski portal
29.9.2022.
(NE)RED / HRVATSKA
Ilustracija -Posebna Vlada RH (foto HINA/ Damir SENČAR)

Vlada RH i dalje ignorira 4 milijuna građana i ne objavljuje dokumente uoči svojih sjednica

Ilustracija -Posebna Vlada RH (foto HINA/ Damir SENČAR)

Vlada Republike Hrvatske i dalje ne ispunjava elementarne obveze prema građanima, državljanima Republike Hrvatske, kada se govori o transparentnosti rada te skupine na čelu s Andrejom Plenkovićem. Naime, i dalje se nastavlja ignoriranje obveze da se uoči sjednica Vlade RH na mrežnim stranicama iste objave tzv. materijali za svaku pojedinačnu točku dnevnog reda. Ni jutros, uoči 147. sjednice Vlade Republike Hrvatske koja je počela u 9.30 sati, nema nikakvih dokumenata koji sadrže informacije, sadržaj, pojašnjenja i obrazloženja odluka koje će danas donijeti, a tiču se svih 4 milijuna stanovnika ove države.

Premda je i djetetu jasno kako su sjednice Vlada RH ionako igrokaz za javnost, budući da se odluke donose uvijek jednoglasno i pitanje su formalnog zadovoljavanja forme, opet savjesnu javnost zabrinjava i vrijeđa činjenica da se službe Vlade RH čiji rad plaćamo svi mi ne potrude makar na vrijeme objaviti navedene dokumente.

– Postoji mogućnost uvrštenja pojedinih točaka na dnevni red na samoj sjednici Vlade – uz to obavještavaju na stranicama Vlade RH.

Inače, evo ovim putem doznajte barem kako će, između ostalih točaka dnevnog reda, Plenković i ostali odlučiti o nacrtu prijedloga zakona o zemljišnim knjigama, nacrtu konačnog prijedloga zakona o izmjenama i dopunama Zakona o sprječavanju pranja novca i financiranja terorizma,  nacrtu konačnog prijedloga zakona o korištenju psa pomagača, ali i o ‘Prijedlogu odluke o davanju mišljenja u vezi s Izvješćem Državnog odvjetništva Republike Hrvatske’.

Dizat će jutros ruke i o slučaju ‘neuređenog povlačenja Ujedinjene Kraljevine Velike Britanije i Sjeverne Irske iz Europske unije i Europske zajednice za atomsku energiju’, ali i o Programu potpore za proizvođače šećerne repe za razdoblje od 2019. do 2021. godine.

P.S. Prve ‘materijale’ su krenuli postavljati oko 10.05 sati, 35 minuta nakon početka sjednice.

Ilustracija -Posebna Vlada RH (foto HINA/ Damir SENČAR)

 

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI