Neovisni novinarski portal
28.7.2021.
POLITIKA / PRAVDOSUĐE
Nagodba: Frani Lučiću 5,5 milijuna kuna odštete i mjesečna renta od 6 tisuća kuna

Nagodba:
Frani Lučiću 5,5 milijuna kuna odštete i mjesečna renta od 6 tisuća kuna

Frane Lučić nagodio se s državom. Vlada na današnjoj sjednici potvrdila da pristaje na odštetu od 5,5 milijuna kuna i mjesečnu rentu od 6 tisuća kuna  tišnjanskom vatrogascu.

Vlada je danas prihvatila obavezu da jedinom vatrogascu koji je preživio kornatsku tragediju 2007., u kojoj je život izgubilo 12 vatrogasaca iz Tisna, Vodica i Šibenika, isplati oko 5,5 milijuna kuna odštete, uz mjesečnu rentu od šest tisuća kuna.. Na to je Frane čekao gotovo 12 godina…

Još nedavno DORH se na odštetni zahtjev Frane Lučića, odnosno njegovog odvjetnika, žalio, zastupajući interes države u odnosu na Franina potraživanja. No, premijer Andrej Plenković, očigledno je odlučio presjeći taj sramotno dugotrajan postupak , ocjenjujući da je za Vladu najmanja šteta prihvatiti zahtjeve tišnjanskog vatrogasca koji je iz kornatske tragedije izašao trajno obilježen strašnim opekotinama i 90-postotnim invaliditetom.

No, kako je naglasio premijer Andrej Plenković, to ne znači da je država preuzela i odgovornost za najveću vatrogasnu tragediju u Hrvatskoj, koja se dogodila na Kornatu, 30.kolovoza 2007., kada je život izgubilo 12 vatrogasaca iz Šibenika Tisna i Vodica.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI