Neovisni novinarski portal
11.5.2021.
FILM
Iggy Pop i Tom Waits u ne-zombi filmu Kava i cigarete'

Mrtvi ne umiru:
Zombi-film J. Jarmuscha u kojem ‘glume’ Iggy Pop, Tom Waits…

Iggy Pop i Tom Waits u ne-zombi filmu Kava i cigarete'

Zombi-filmovi sve su popularniji. I nije neko čudo, ako pratimo informativni program i političare. Zombi-žanr je najbliži tzv. realnosti. Legendarni američki filmski redatelj Jim Jarmusch  također upravo završava jedan zombie-movie, a naslovio ga je, logično, The Dead Don’t Die, ili Mrtvi ne umiru.

No u tom zombi-filmu glume i dvojica legendarnih glazbenika: Tom Waits i Iggy Pop. Neki kažu kako su obojica savršeni odabir za uloge u zombi-filmovima. Te kako će se vjerojatno stopiti s ulogama.

– Ovaj film je najveći zombi-film s najboljom glumačkom postavom ikad – hvale se producenti filma koji najavljuju premijeru 14. lipnja ove godine.

U filmu osim navedne dvojice glume i Bill Murray, Selena Gomez, RZA, a spominju se i Adam Driver, Tilda Swinton, Chloë Sevigny, Steve Buscemi, Danny Glover, Caleb Landryja Jonesa, Rosie Perez, Sara Driver i Carol Kane.

Inače, ovaj film dolazi nakon Jarmuschovog dokumentarca o Stoogesima, jednom od značajnijih bandova u prošlom stoljeću, nazvanog po istoimenoj pjesmi Gimme Danger. Iggy Pop se pojavio i u Dead Manu 1995. godine, RZA je glumio Ghost Dogu: Putu samuraja 1999. godine, a Tom Waits glumio je 1986. u antologijskom filmu Down by Law, a zajedno s Iggy Popom 2003. godine i u filmu Coffee and Cigarettes (naslovna fotografija). I drugi angažirani glumci su uglavnom već nastupali u Jarmuschovim filmovima.

A dok se čeka taj zombi-hit, u međuvremenu se može pogledati i domaći zombi-igrani film Predraga Ličine naslovljen ‘Posljednji Srbin u Hrvatskoj’.

 

Iggy Pop i Tom Waits u ne-zombi filmu ‘Kava i cigarete’

Tags: , , , , , , , , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI