Neovisni novinarski portal
28.9.2022.
KRONIKA 112 / Sport
Jedan od vaterpolista je skočio u more, prolaznici mu pomažu da izađe (foto: printscreen Youtube Slobodna Dalmacija)

Splitska riva:
Petorica slaboumnih divljaka napala trojicu beogradskih vaterpolista

Jedan od vaterpolista je skočio u more, prolaznici mu pomažu da izađe (foto: printscreen Youtube Slobodna Dalmacija)

Današnji događaj na splitskoj rivi logičan je  za društvo u kojem nasilnici ne bivaju propisno kažnjeni, a šovinizam se tolerira i simpatizira i među nekim predstavnicima državne i crkvene vlasti. Petorica lokalnih glupana danas su na splitskoj rivi  nasrnuli na trojicu igrača vaterpolskog kluba Crvena zvezda iz Beograda, a koji su večeras na poljudskom bazenu trebali igrati utakmicu u Regionalnoj vaterpolskoj ligi s Mornarom BS.

Navodno se petorici slaboumnih divljaka mlađe dobi nije svidjela klupska crveno-bijela sportska odjeća na kojoj je pisalo Crvena zvijezda, pa su verbalno i fizički nasrnuli na trojicu sportaša. Dvojica su se spasila bijegom i trkom prema splitskoj gradskoj jezgri, a jedan  skokom u more. Dakako, nakon ovog napada pobjegla su i petorica napadača.

“Jedan od napadnutih vaterpolista je skočio u more, a dvojica su pobjegla. Do našeg dolaska na mjesto događaja razbježali su se i napadači. Mladiću koji je skočio u more ponudili smo liječničku pomoć, no odbio je. Za sada nema vidljivih ozljeda. Odveli smo ga u hotel i tamo s njim obavili razgovor, te sa ostalom dvojicom koji su uspjeli pobjeći. Paralelno s tim policija traga za počiniteljima i provodi kriminalističko istraživanje”, kazala je za Hinu Željka Radošević iz splitske policije.

Jedan od vaterpolista je skočio u more, prolaznici mu pomažu da izađe (foto: printscreen Youtube Slobodna Dalmacija)

Igor Milojević, direktor VK-a Crvena zvezda za N1 je rekao da je utakmica otkazana te da su njihovi igrači krenuli natrag za Beograd, te kako se radi ‘o maksimalnom poniženju i uvredi’, te je za 17 sati zakazao konferenciju za novinare.

Dakako, ovaj čin je jedva dočekan u srpskim medijima, pa je ovaj incident na naslovnicma većine srpskih medija, u kojima piše kako su vaterpolisti ‘pretučeni’.

‘Pretučeni su vaterpolisti Dušan Vasić, Miloš Maksimović i golman Aleksandro Kralj, koji je dobio nekoliko udaraca u predelu slepoočnice’, javlja Blic.rs. 

– Šokirani smo. Ovo je katastrofa. Vaterpolisti iz Hrvatske se uvek slobodno šetaju u našoj zemlji u obeležjima njihovih klubova. Ovo je prosto nepojmljivo – rekao je Milojević za srspke medije.

Ne treba ni sumnjati kako će sada ovaj događaj biti danima glavna tema tamnošnjih medija, te kako će idiotski čin petorice Splićana izazvati lavnu nacionalizama, šovinizama, mržnje i gluposti.

Ako ništa drugo, onda optimizam ulijevaju prolaznici koji su mladiću odmah priskočili u pomoć i pomogli mu da izađe iz mora, kako se vidi na snimci s Youtube kanala Slobodne Dalmacije, na kojoj se čuje i kako ženski glas kreće nazvati policiju.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI