Neovisni novinarski portal
18.9.2021.
HRVATSKA / POLITIKA
Sramotna “čestitka” Srbima Đakićeva fascio-juniora

Sramotna “čestitka” Srbima Đakićeva fascio-juniora

Forum mladih SDP-a objavio je na Facebooku “čestitku” koju je preko društvene mreže svim građanima srpske nacionalnosti danas, u povodu pravoslavnog Božića, uputio Ivan Đakić, sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića, predsjednika HVIDRA-e. Takav besprizorni fašizam davno nismo vidjeli…

-Sin HDZ-ovog saborskog zastupnika Josipa Đakića ovako je “čestitao” pravoslavnim vjernicima srpske nacionalnosti Božić. Ako to nije govor mržnje, onda ne znamo što je. Pozivamo nadležne institucije da reagiraju jer ovo je još jedan od nedopustivih činova ukoliko želimo živjeti u željenoj demokratskoj Hrvatskoj- stoji u objavi Foruma mladih SDP-a koji se referira jednako na sliku i poruku zadriglog filoustaše koji se besramno pod imenom i prezimenom ponosno šepuri svojom “domišljatošću”.
Na slici je ustaški koljač koji drži odrubljenu ( četničku) glavu kao vječitu poruku što “pravi Hrvati” za Božić i mimo njega žele ( pravim ) Srbima.

Na Đakićevom FB profilu sramotne objave više nema, ali sam je za 24 sata objasnio kako je “objavu slučajno podijelio i obrisao nakon minute”. Navodno nije nacionalist i ispričava se Srbima, među kojima ima i poslovne partnere i prijatelje, kako tvrdi, te im želi sretan Božić.

No, zar itko nakon svega može i riječ vjerovati 22-godišnjem “zlatnom dečku” protiv kojega je DORH zbog ozbiljnih prijetnji već podizao optužnicu? Može mu se, i hoće mu se. Dečko koji prosipa ovakvo obilje mržnje po društvenim mrežama, s 22 godine već je direktor hotela u Pitomači, “Divino”, vlasništvo tvrtke Đakić Thim d.o.o.

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI