Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
iz š'benika
Grad Šibenik: Raspisan natječaj za financiranje programa civilnih udruga, kulture i tehničke kulture

Grad Šibenik:
Raspisan natječaj za financiranje programa civilnih udruga, kulture i tehničke kulture

Grad Šibenik raspisao je Javni natječaj za financiranje programa/projekata javnih potreba Grada Šibenika za 2019. godinu. Predmet natječaja je prikupljanje prijedloga programa/projekata udruga i drugih organizacija civilnog društva koji su usmjereni na rad u područjima naznačenim u ovom javnom natječaju, a namijenjeni su zadovoljavanju javnih potreba u područjima kulture, tehničke kulture i udruga civilnog društva Grada Šibenika

Ukupno planirana vrijednost Javnog natječaja je 2.351.000 kuna, za što su sredstva osigurana u Proračunu Grada Šibenika za 2019. godinu. Od toga je za programe iz područja kulture planirano 1.130.000 kuna, za područje tehničke kulture 30.000 kuna, te za područje razvoja civilnog društva 1.191.000 kuna.

Sredstva su namijenjena provedbi programa i projekata u sljedećim prioritetnim područjima: KULTURA (kulturne akcije i manifestacije u svim djelatnostima, zaštita kulturne baštine, kulturno – umjetnički amaterizam, vizualna umjetnost, arhivska i izdavačka djelatnost, književne manifestacije, likovna umjetnost, glazbena umjetnost, kazališno-scenska i plesna umjetnost, programi koji potiču kulturu mladih i alternativnu kulturu i međunarodna kulturna suradnja); TEHNIČKA KULTURA I INFORMATIKA (područje obuhvaća projekte i aktivnosti udruga iz područja tehničke kulture) te RAZVOJ CIVILNOG DRUŠTVA (obuhvaća vannastavne programe i aktivnosti u područjima odgoja i obrazovanja, programe i projekte usmjerenih na osnaživanje djece i mladih za vlastiti razvoj i aktivno djelovanje u društvu, programi s područja socijalne skrbi i humanitarne zaštite, skrbi o osobama s invaliditetom, programi i projekti udruga proizašlih iz Domovinskog rata, umirovljenika i osoba treće životne dobi, programi zaštite zdravlja, te programi ostalih udruga i organizacija civilnog društva koje svojim aktivnostima promiču opće vrijednosti od interesa za Grad Šibenik).

Javni natječaj za podnošenje prijava bit će otvoren od 22. siječnja do 22. veljače 2019. godine, a sve uvjete natječaja kao i propisane obrasce možete pronaći na POVEZNICI.

Ilustracija: Šibenik (foto G. Šimac)

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI