Neovisni novinarski portal
22.6.2021.
glazba je zvonka radost
Porto Morto

PARK časti za rođendan:
Porto Morto u Azimutu

Porto Morto

Šibenska udruga PARK sutra, u subotu 29. 12., slavi sedmi rođendan, pa usput poklanja svojoj publici i gradu koncert zagrebačkog benda Porto Morto, dakako u klubu Azimut.

Šibenski PARK, ili punim nazivom Pokretači Alternativnog Razvoja Kulture, od 2011.godine organizira je i sudjeloje u realizaciji brojnih poznatih manifestacija kao što su Regius Festival, Kulturaljka, Membrain, Nox, The Cave, Tunel, a osim koncertima i festivalima, PARK je društveni život grada obogatio i nebrojenim tribinama, radionicama, izložbama, filmskim projekcijama, plesom itd. Gotovo stotinu domaćih i stranih izvođača nastupilo je dosad na šibenskim pozornicama u organizaciji PARK-a.

Domljiv popis sedmogodišnjeg učinka PARK-a

Inače, Porto Morto je bend iz Zagreba koji je aktivan od 2011. godine te se oformio unutar JeboTon kolektiva. U razdoblju između 2011. i 2016. bend aktivno svira na festivalima i u klubovima po Hrvatskoj i regiji. Tijekom tog razdoblja radi na pjesmama koje su krajem 2016. izašle na istoimenom debi albumu. U 2017. sviraju brojne koncerte i festivale, rasprodaju KSET i pune Veliki pogon Tvornice Kulture povodom promocije albuma vrlo dobro prihvaćenog od strane publike i kritike.

“Ovaj album velik je u svjetskim okvirima, jer nudi nov i svjež pristup glazbi neopterećen standardnim zakonitostima popularne glazbe. Oni koriste elektroniku ravnopravno s brass sekcijom, bas linije pozivaju na ples, a gitara i klavirske dionice prate tekstove i liriku koja je svijet za sebe… Bez sumnje jedan od najboljih ovogodišnjih albuma objavljenih u Hrvatskoj”, napisao je Dubravko Jagatić u recenziji albuma.

Tijekom 2018. godine Porto Morto svirali su na mnogim festivalima u Hrvatskoj poput Zagreb Beer Fest, SuperUho Festival, Tam Tam Music Festival, Velvet festival i drugima. Bend trenutno radi na drugom albumu.

– Koncert benda Porto Morto počinje u subotu od 23 sata, ulaz je besplatan, a za slavljeničko raspoloženje prije i nakon svirke pobrinut će se Drug Podrug – kaže Igor Bergam, čelnik PARK-a.

Porto Morto

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI