Neovisni novinarski portal
19.5.2024.
FILM
Besplatno na film u kazalište: ‘Pope, vrati se’

Besplatno na film u kazalište:
‘Pope, vrati se’

U zgradi Hrvatskog narodnog kazališta u Šibeniku, u kojoj se inače rijetko nešto događa, večeras, (utorak , 20. studenoga 2018.), na godišnjicu smrti novinara i pjesnika Momčila PopadićaKinoklub Šibenik će u Šibeniku, gradu bez kinodvorane, prikazati dokumentarni film “Pope, vrati se” (2017.) redatelja Tonija Volarića. Valja naglasiti i kako je ulaz na projekciju u kazalištu besplatan.

-Film ‘Pope, vrati se’ oslikava lik i djelo legendarnog splitskog pjesnika i osebujnog novinara Momčila Popadića. Uranja u tajnu nastanka nezaboravnih novinskih reportaža, a osobito tekstova za vječne hitove, od ‘Oprosti mi pape’ i ‘ Skitnice’, pa do ‘Košulje plave’ i ‘Ča je život vengo fantažija’. Popadić je bio hedonist pisanja, pisao je uvijek i u svakoj situaciji, na papirićima, stolnjacima i salvetama te tako bilježio život i ljude oko sebe. Pisac soundtracka naših mladosti umro je sa samo 43 godine, ali mnogi tek sada spoznaju kako je talentiran i neponovljiv bio. U filmu o njemu govore Rajko Dujmić, Mirko Krstičević, Zlatko Gall, Jurica Pavičić i mnogi drugi… – ukratko opisuju entuzijasti iz Kinokluba Šibenik, bez kojih Šibenčani ne bi imali priliku pogledati javnu projekciju kvalitetnih filmova.

Ističe se i kako je ‘Pope, vrati se’ najgledaniji dokumentarni film godine koji je bio dio programa većine prestižnih festivala u zemlji i regiji, rušio rekorde posjećenosti ljetnih kina, a  dobitnik je i  posebnog priznanja ovogodišnjeg DORF-a.

Kinoklub ”Šibenik” vodi malo art-kino smješteno u Muzeju grada Šibenika i dio je Kino Mreže – Hrvatske mreže neovisnih kinoprikazivača.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI