Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
KULTURA / SCENA
Nola u Azimutu u subotu, 20. listopada

Jesen u Azimutu:
Večeras Nola, a potom Koala Voice, Tyger Lamb, Elsaine, Emma Morton…

Nola u Azimutu u subotu, 20. listopada

Šibenski Azimut konačno stavlja u pogon i galeriju nekadašnjeg muzeja.

Jedini šibenski rock klub Azimut objavio je popis događaja u listopadu i studenom, kojima će pokušati tradicionalno uspavanu jesen u Šibeniku učiniti zabavnijom.
Večeras (subota, 20. listopada) u Azimutu prvi put nastupa pulska grupa Nola, koja se trenutačno nalazi na turneji kojom slavi 25 godina rada. Obljetnička turneja započela je u travnju u Istarskom narodnom kazalištu u Puli, a kulminirat će u studenom koncertom u dvorani Lisinski. Grupu su 1993. osnovali supružnici Gabrijela i Marijan Jelenić, a dvije godine kasnije proslavio ih je hit „Dio tebe“.
Slovenski bend Koala Voice u Azimut dolazi 27. listopada. Riječ je o jednom od najvećih alternativnih imena slovenske scene, koji su svoj indie-punk, pop i disco zvuk već predstavili publici od Liverpoola do Moskve. U Šibeniku će promovirati svoj drugi album „Wolkenfabrik“.

Tyger Lamb, 3. studenog

Najbolji učenici Bambi Molestersa, zagrebačka surf-rock skupina Tyger Lamb u Azimut dolazi 3. studenog. Mješavinom surfa, bluesa, soula i psihodelije, Tyger Lamb oduševili su prepuni Vintage u Zagrebu prije nekoliko mjeseci, a sada prvi put dolaze u Šibenik predstaviti prvi album „Born Into This“.
Azimut će do kraja godine ugostiti i neke inozemne bendove. Prvi stižu Elsaine iz Kanade (12. studenog), a potom i Emma Morton and the Graces iz Škotske, koji će nastupiti 26. studenog. Ovaj će niz nastaviti i sjajna englesko-američka kombinacija Algiers, 13. veljače iduće godine.
Novost vezana za Azimut je konačno stavljanje u pogon galerije nekadašnjeg muzeja „Bunari“.
– Otvaranjem ovog prostora Azimut  je napravio veliki iskorak u svojemu dosadašnjem radu gdje  ponovno pomiče granice, postupno se pretvarajući u jedan moderan kulturni centar koji je svoje utočište pronašao u vrijednom spomeniku kulture, šibenskoj gradskoj cisterni iz 15. stoljeća – ističe Hrvoje Jelković, vlasnik Azimuta. – Objedinivši  kompletan  prostora “Bunara” konačno smo spremni  odgovoriti na sve zahtjeve današnje publike i organizatore najrazličitijih  događanja. U prostoru “Muzeja” bit će održavana ekskluzivna događanja poput izložbi, raznih promocija i domjenaka, predavanja , književnih druženja  pa sve do akustičnih koncerata i večeri najprofinjenije elektronske glazbe.
Prvi u nizu jesenskih događanja u Muzeju dogodit će se 28. listopada u suradnji s udrugom Rat Cat, promicateljima elektro-zvuka. Za DJ-pultom nastupit će Bake Jr. i Eddy Ramich. 

Algiers, 13. veljače 2019.

Popis događanja u Azimutu, listopad /studeni 2018.
19.10. koncert: El Gato
20.10. koncert: Nola „25“
23.10. Pub Kviz
25.10. Stand up comedy: Dalmatinska scena
27.10. koncert: Koala Voice (Slovenija)
28.10. MUZEJ : RatCat selection: Bake Jr. pres Eddy Ramich
30.10. MUZEJ: Izložba – Zvonimir Vila: Ciklus „Šibenske vještice“
31.10. tematski party: Halloween No.6 + koncert: Goodies
02.11. predavanje: Krešimir Mišak – Vrijeme i svijest
03.11. koncert: Tyger Lamb
06.11. Pub Kviz
09.11. koncert: Južna karavana – Stonetribe/Splitters/Teški osjećaji/Seviter
12.11. koncert: Elsaine (Kanada)
16.11. koncert: El Gato
20.11. Pub Kviz
22.11. Stand up comedy: Studio smijeha
23.11. MUZEJ: Izložba – Zrinka Magazzin
24.11. koncert: Svemirko
26.11. koncert: Emma Morton and the Graces (Škotska)
30.11. Ispod krakena: Koncert:  The Bloom
U pripremi:
08.12. RatCat B´Day Party
13.02. koncert: Algiers

 

Tags: , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI