Neovisni novinarski portal
29.3.2024.
UKRATKO
Kanjoj rijeke Krke (foto NP Krka)

NP Krka nastavlja s programom predavanja i edukativnih radionica za djecu svih uzrasta

Kanjoj rijeke Krke (foto NP Krka)

U NP Krka su i za ovu školsku godinu pripremili brojna predavanja, terensku nastavu, ekološke i edukativne radionice s ciljem širenja znanja o zaštiti prirode i okoliša te kulturno povijesnoj baštini.

Na početku nove školske godine Javna ustanova “Nacionalni park Krka” poziva na suradnju ravnateljice i ravnatelje svih vrtića, osnovnih i srednjih škola u Šibensko-kninskoj županiji s Programom predavanja i edukativnih radionica.
JU “NP Krka” je za novu školsku godinu pripremila brojna predavanja, ekološke i edukativne radionice, terensku nastavu i sportske aktivnosti. Programi u kojima sudjeluju djelatnici Parka prilagođeni su djeci svih uzrasta i namijenjeni širenju znanja o zaštiti prirode i okoliša te kulturno povijesne baštine.
Radionice za vrtiće su: Mini čuvari prirode, 3R (Reduce, Reuse, Recycle), Dajmo više za šišmiše, Nosi mi se zeleno i Čudesni svijet vretenaca.
Radionice i terenska nastava za niže razrede osnovne škole: Mali čuvari prirode, 3R (Reduce, Reuse, Recycle), Dajmo više za šišmiše, Nosi mi se zeleno, Čudesni svijet vretenaca, Legenda o zmajevoj djeci, Istražimo špilje, Pogodi sigu i Mala škola arheologije.
Predavanja i terenska nastava za više razrede osnovne škole: Rimljani u našim krajevima, Životinjski svijet u NP “Krka”, Kap za slap, GIS – geoinformacijski sustav, Voda koja gradi slapove i Upravljanje nacionalnim parkom.
Predavanja i terenska nastava za srednje škole: Rimljani u našim krajevima, Životinjski svijet u NP “Krka”, Voda koja gradi slapove, GIS – geoinformacijski sustav, Prihvat i prijevoz posjetitelja u NP “Krka” i Strateško upravljanje nacionalnim parkom.
Predavanja i edukativne radionice održavaju se na Skradinskom buku (škola u prirodi), Ispostavi JU “NP Krka” u Skradinu (multimedijalni centar), Roškome slapu (škola u prirodi), Ispostavi JU “NP Krka” u Drnišu (multimedijalni centar), Centru kretanja u Laškovici (multimedijalni centar), arheološkom nalazištu Burnum (škola u prirodi), Eko kampusu Puljane (arheološka zbirka i škola u prirodi), poučno-pješačkoj stazi Stinice – Roški slap – Oziđana pećina, Oziđanoj pećini (škola u prirodi), školama i vrtićima (po dogovoru).
Prigodnim aktivnostima s djecom i mladima na području Parka obilježavaju se i važni datumi, poput rođendana NP “Krka”, Svjetskog dana voda, Svjetskog dana planeta Zemlje, Međunarodnog dana biološke raznolikosti, Svjetskog dana zaštite okoliša, Noći šišmiša i sl.
JU “NP Krka” zahvaljuje svim vrtićima i školama s kojima su do sada surađivali u programu predavanja i edukativnih radionica te i pozivaju sve koji im se žele pridružiti u radu, da to s povjerenjem i učine.

Foto: NP Krka

Tags: ,

VEZANE VIJESTI