Neovisni novinarski portal
19.1.2022.
SCENA
Večeras oluja na šibenskoj tvrđavi: Kruder & Dorfmeister, pa Helmut Josef Geier zvani DJ Hell

Večeras oluja na šibenskoj tvrđavi:
Kruder & Dorfmeister, pa Helmut Josef Geier zvani DJ Hell

– Kruder & Dorfmeister prvi put u Hrvatskoj! Jedni od najvećih imena elektronske plesne glazbe, ikone devedesetih godina prošlog stoljeća, kumovi downtempo glazbenog žanra te osnivači legendarnog G-Stoned Recordingsa – Kruder & Dorfmeister po prvi put stižu u Hrvatsku! – javljaju iz šibenske ustanove Tvrđava kulture koja večeras od 21 sat priređuje koncert odnosno ‘četverosatni audiovizualni spektakl’ na tvrđavi sv. Mihovila.

Elektronsko-glazbena oluja uoči Dana domovinske zahvalnosti podrazumijeva nastup spomentug dvojca  koji, kako kažu, ujedno slave i 25 godina postojanja.

– Peter Kruder i Richard Dorfmeister odabrali su jedinstvenu lokaciju – tvrđavu Sv. Mihovila u Šibeniku. Na najljepšu pozornicu Jadrana dolaze uz pratnju tima vizualnih umjetnika s kojima će nas povesti na četverosatnu audio-vizualnu vožnju. Nastup u Šibeniku je ograničen na tisuću najvjernijih ljubitelja ovog genijalnog austrijskog glazbenog dvojca koji će tom prilikom izvesti neke od svojih najvećih hitova poput “High Noon”, “Black Baby”, “In Deep Shit”,”Trans Fatty Acid” i mnoge druge – vele organizatori.

Nakon toga nastupa DJ Hell, ikona svjetske scene elektroničke glazbe dijaboličnog umjetničkog imena, rođen kao Helmut Josef Geier.

-Kada je u pitanju popis pionira njemačke scene elektroničke glazbe, Helmut Josef Geier, pod umjetnički imenom DJ Hell, uvijek se nalazi među prvima. DJ Hell ikona je međunarodne elektroničke zajednice, DJ i producent koji je na sceni već 40 godina, a i dalje neumorno nastupa u klubovima diljem svijeta i objavljuje od kritike i publike hvaljenje albume. Svoju “glazbu iz iz budućnosti” sa zadnjeg albuma “Zukunftsmusik”, s kojim je upravo na svjetskoj turneji, donosi ovo ljeto na šibensku tvrđavu Sv. Mihovila kao glavna zvijezda aftershowa nastupa Kruder & Dorfmeistera – kažu u Tvrđavi kulture.

Eto prilike za doček Dana domovinske zahvalnosti uz popularne njemačke glazbenike.

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI