Neovisni novinarski portal
16.5.2021.
brejkingnjuz
Trump s puškom (foto printscreen youtube)

Povijest slaboumlja:
Trump najavljuje američku vojnu dominaciju u svemiru – Hrvatska kupuje rabljeni space shuttle?

Trump s puškom (foto printscreen youtube)

Ljudska povijest je ujedno značajnim dijelom i povijest samoubilačkog slaboumlja, zbir tragičnih besmislica i kontinuitet vladavine zlih budala i dijaboličnih povijesnih figura, smjena groznih ratova, gomilanja užasnog oružja i ratne tehnike itd. Ujedno je povijest tzv. civilizacije i povijest nepravde i općeg nesklada, pa tako glavnina čovječanstva još uvijek pati, žeđa i gladuje, dok stanovništvo nekolicina država s krvavom imperijalističkom poviješću i sadašnošću grca u degutantnoj raskoši.

No to zaista i nije neka novost, kao što nije novost kako hrvatska državna vlast i dalje gura projekte militarizacije i potrošnje na vojsku, dok u državi nisu uređeni najbitniji segmenti društva, poput školstva i zdravstva, kako pokazuju i nedavni tragični primjer.

Za takvo nešto im je podstrek i maloumna politika tzv. velikih sila. Tako iz SAD-a stiže vijest kako je tamnošnja glavešina Donald Trump potpisao zakon o godišnjoj obrambenoj potrošnji vrijedan 716 milijardi dolara, koji ‘predviđa modernizaciju i jačanje američkih oružanih snaga.’

Ilustracija: Trump s puškom (foto printscreen youtube)

– Ovaj je zakon najvažnije ulaganje u našu vojsku, u naše borce, u modernoj povijesti. Zahvaljujući njemu zamijenit ćemo zastarjele tenkove, zrakoplove i brodove najsuvremenijom i najsmrtonosnijom tehnologijom ikad razvijenom – reče Trump.

Najavljuje se i modernizacija nuklearnog arsenala, kažu u Bijeloj kući.

Pritom se SAD neće zadržati samo u gomilanju oružja kojime bi planetu mogli uništiti stotinjak puta, nego Trump najavljuje i “američku dominaciju u svemiru“, uz napomenu kako je svemir postao “domena za ratovanje, poput zraka, kopna i mora”.

– Osnovat će se šesti ogranak američke vojske nazvan američke svemirske snage – veli ta aktualna povijesna figura.

Tragom toga, možda uskoro i predsjednica RH i ministar obrane najave skora ulaganja u hrvatske svemirske postrojbe i kupnju rabljenog space shuttlea.

Trenutak eksplozije iznad Hirošime snimljen iz američkog aviona (foto: Wikipedia)

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI