Neovisni novinarski portal
7.5.2021.
POLITIKA
Milan Bandić , kralj sirovog seksizma : Žene, najveće štovateljice lika i djela Miće Nacionale, a on ih naziva “radodajkama” !?

Milan Bandić , kralj sirovog seksizma :
Žene, najveće štovateljice lika i djela Miće Nacionale, a on ih naziva “radodajkama” !?

Mićo Nacionale, vječiti zagrebački gradonačelnik, optuženik u aferi Štandovi, zbog “dobroćinstva” prema udruzi Željke Markić ,jedinstveni i neponovljivi Milan Bandić, danas je bio osobito nadahnut i-  darežljiv. Najprije je u školama darivao đake besplatnim udžbenicima, a onda je novinare počastio obilatom porcijom primitivnog seksizma. I to s hinjenom ležernošću onoga koji uvijek samo dela, uvijek samo daje,  sve čini za druge, toliki je altruist da nije ni pomislio da je seksist…

Kad su ga novinari upitali kako komentira optužbe inicijative “Narod odlučuje” da ih je sabotirao skupim štandovima i ograničenim lokacijama za prikupljanje potpisa, Mićo je gotovo ispovjednom manirom odčepio:

– Znate li vi da Bandić svima da? Ja da sam žensko bio bih najbolje žensko, a ja sam jedan mali muškarac. Ali ja svima dam. Je li vi vjerujete da ja njima nisam dao? Ja sam njima dao i više nego što su tražili, ali svoju dezorganiziranost, svoju nesposobnost da se organiziraju, neuspjeh žele prevaliti na gradonačelnika. Ali nije to ništa slučajno. Ali ja sam najbolja dama. Pikova dama- rekao je i ostao živ. Štoviše, po običaju uvjeren kako je silno duhovit, lepršav u izričaju, osobit.

Što je htio reći sveprisutni “365” ? Da su žene darežljive, da svima daju, pa i kad ih se ne pita? Je li mogao prizemnije i primitivnije uvrijediti žene? Tko se još služi takvom sirovom, neinteligentnom i šovinističkom retorikom? Zar političar koji je vječito okružen ženama, i kao stranačkim kolegicama i kao suradnicama, na poslu i kod kuće? I one mu se klanjaju, one ga služe, podupiru, za njega glasaju, s njim surađuju? U njega gledaju kao u kakvo svemoćno božanstvo. Pred kojim su manje i od zrna prašine. I šutke prelaze preko njegovih primitivnih opservacija o ženskom rodu kao osobito darovitom za – davanje. Svima odreda. Najveće štovateljice njegova lika i djela Bandić mrtvo-hladno naziva “radodajkama”, a one ni riječ da bi rekle…

Zar uz ovakve poput Bandića, tog predmeta ženskog obožavanja i štovanja, kojeg građani i ponajviše građanke hrvatske metropole 16 godina biraju za svog gradonačelnika, svim optužnicama i svim nesuvislim ispadima unatoč, možemo očekivati da ovo društvo bude drugačije do li primitivno, seksističko, šovinističko, sve mizernije i sve zapuštenije ?!

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić sa suradnicima (Foto: Službena Facebook stranica Milana Bandića)

Tags: , , , ,

VEZANE VIJESTI