Neovisni novinarski portal
18.4.2024.
glazba je zvonka radost
Mario Biondi u Šibeniku: ‘Sviraju izvrsno…’ (FOTO)

Mario Biondi u Šibeniku:
‘Sviraju izvrsno…’ (FOTO)

-Koncert je bio izvrstan. Nisam prije imao pojma tko je on, osim one jedne pjesme… ali sam oduševljen. Sviraju izvrsno… – doznali smo impresije jednog od posjetitelja sinoćnjeg šibenskog koncerta ‘talijanskog Barry Whitea’, kako ga zovu, odnosno Maria Biondija i njegovog pratećeg benda. Slični osvrti su se mogli čuti i od drugih koji su sinoć bili na tvrđavi sv. Mihovila.

Nismo bili, pa se nismo uvjerili osobno kako je bilo, te prenosimo neke fotografije i stajalište organizatora iz Tvrđave kulture Šibenik. 

-Od izlaska na pozornicu do posljednje otpjevane i odsvirane note na tvrđavi je vladala plesna atmosfera. Biondijeva jednostavnost i neposrednost osvojila je publiku. Za vrijeme koncerta do izražaja je došao i zabavljački talent talijanskog šarmera, kroz neprestane interakcije s publikom. Komunicirao je s njom na hrvatskom, engleskom i talijanskom jeziku, no naposljetku je glazbom rekao sve. Posebno dirljiv trenutak bila je posveta pjesme Handful Of Soul nedavno preminulom bardu dalmatinske glazbe Oliveru Dragojeviću, uz što je izrazio duboko žaljenje zbog gubitka velikog umjetnika. Nakon koncerta dobre vibracije preselile su se pod tribine, gdje je Alex Barck Jazzanova DJ setom zadržao publiku budnom publiku do kasnih noćnih sati, kombinacijom jazza i suvremene elektronske glazbe uz koju nije bilo moguće ne zaplesati – vele zadovoljni organizatori.

Inače, već sutra na istoj tvrđavi nastupaju Kruder & Dorfmeister, koncert za koji vlada veliki interes,  pa onda Róisín Murphy, Inner Circle, Darka Rundeka, Jessie Ware… itd.

Pogledajte nekoliko fotografija (foto: Tvrđava kulture Šibenik):

Tags: , , ,

VEZANE VIJESTI