Neovisni novinarski portal
6.5.2021.
HRVATSKA / POLITIKA / Sajmovanje
“Braća Pivac” odnijela titulu šampiona na 5. Međunarodnom festivalu pršuta u Drnišu

“Braća Pivac” odnijela titulu šampiona na 5. Međunarodnom festivalu pršuta u Drnišu

Šampion 5. Međunarodnog festivala pršuta, koji traje cijelog vikenda ( 18. i 19. kolovoza ) u Drnišu, je Mesna industrija “Braća Pivac” iz Vrgorca. Što i dalje nimalo ne umanjuje činjenicu da je “drniški pršut” ipak jedinstveni doživljaj. No, žiri , pod predsjedanjem Sandre Petričević, iz Veterinarskog zavoda u Splitu, je tako odlučio, a žiriju valja na riječ i nepce vjerovati. Kao i njihovoj ocjeni da je kvaliteta pršuta svake godine sve bolja, pa zapravo o pobjedniku odlučuju tek fine nijanse po kojima se izdvaja među vrhunskom ponudom.

S obzirom da se natjecao 21 proizvođač iz Hrvatske, BiH i Crne Gore , a podijeljeno je, uz šampionsku titulu, čak 11 zlatnih, šest srebrnih i četiri brončane medalje, moglo bi se reći da će svi iz Drniša, s 5. Međunarodnog festivala pršuta, otići zadovoljni!

Inače, ovogodišnji je festival otvorio šibensko-kninski župan Goran Pauk i to u svojstvu izaslanika predsjednice Kolinde Grabar Kitarović. Izlagačima, posjetiteljima i sponzorima dobrodošlicu je poželio drniški gradonačelnik Josip Begonja, a pozdravili su ih i predsjednik Udruge Drniški pršut Drago Pletikosa, načelnik općine Tinjan Goran Hrvatin, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore Dragan Kovačević, državna tajnica pri Ministarstvu poljoprivrede Marija Vukičević i državni tajnik Ministarstva turizma Tonći Glavina.

Drnišani i njihovi gosti okupljeni na drniškoj Poljani, imali su doista bogatu, raznoliku ponudu autohtonih delicija: pršuta, pancete, pečenice, sira, vina , meda, soparnika, orahnjače, makovnjače, čega sve ne… A gdje je dobrog ića i pića tu je i dobre pisme, za što se pobrinuo , uz domaće glazbene snage, i popularni Goran Karan.

Tko danas nije našao vremena obići drniški festival pršuta, sutra ima šanse za “popravni”. Bila bi zbilja šteta propustiti takvu priliku.

Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI