Neovisni novinarski portal
19.1.2022.
SCENA
3D mapingom Kazališta otvoren drugi Changer festival u Šibeniku

3D mapingom Kazališta otvoren drugi Changer festival u Šibeniku

Festival koji nudi multimediju, glazbu i edukaciju trajat će od 23. do 26. kolovoza.

Bez govorancija, svečanog otvorenja i bilo kakvog uvoda, sinoć je na šibenskoj Poljani otvoren drugi Changer festival. Točno u 21 sat na Poljani je pogašena javna rasvjeta, a zgrada HNK postala je „žrtvom“ svjetlosnih instalacija.
Changer ove godine traje dvostruko kraće nego lani, no sadržajno nije nimalo siromašniji. Vrhunac programa bit će koncerti na tvrđavi sv. Mihovila, gdje dolaze konfekcijske reggae zvijezde Inner Circle (24.08.), vječni Darko Rudek (25.08.) i britanska glazbenica Jessie Ware (26.08.), koja prvi put nastupa u Hrvatskoj.

– Šibenik tijekom godine ima puno lijepih stvari, teško je napraviti selekciju koja bi to sve nadišla, ali mislim da smo uspjeli. Dakle, ove godine smo malo promijenili koncept, novost su svjetlosne instalacije po povijesnoj jezgri, tu su tri prekrasna koncerta na tvrđavi sv. Mihovila, kao i multimedijalni program u Perivoju Roberta Visianija. Imamo i konferenciju koje obrađuju teme iz digitalnog svijeta – kazao nam je Damir Levak iz agencije Fakat, organizatora Changera.
U četiri dana u Šibeniku će, u sklopu Changera, biti održano stotinjak različitih programa na 15 lokacija.
– Changer je jedan od festivala koji je kulturnu scenu Šibenika na jedan načn otvorio, dignuo na višu razinu kvalitete. Donio je određene promjene i kreativnost, što pozdravljam. Naša strategija razvoja Šibenika se temelji upravo na inovativnom turizmu. Changer donosi mozaik dobre muzike, zanimljivih konferencija i umjetničikih instalacija – rekao je Dino Karađole, direktor Turističke zajednice grada Šibenika.
Najatraktivniji dio festivala, svjetlosne instalacije po staroj gradskoj jezgri, djelo su nagrađivanih hrvatskih autora Davora Antolića, Vedrana Perkova, Mirjane Vodopije, Ivane Jelavić, Bojana Gagića i Miodraga Gladovića. Šibenske ulice bit će osvijetljene ambijentalnom rasvjetom, a taj će svjetlosni labirint biti nadopunjen i multimedijalnim glazbenim nastupima berlinskoga Acrepearlsa hrvatsko – francuskog dvojca Jan Kinčl & Regis Kattie, projekta Tonija Starešinića Super Funk Sessions te slovenskog YGT livea.
Redovne se ulaznice za koncerte mogu se kupiti u web-dućanima na www.changer.hr i www.entrio.hr,  i na prodajnim mjestima sustava Entrio. U Šibeniku su to Ghetaldus Optika, Ante Šupuka 10, Ghetaldus Optika, Vukovarska 10 te Ghetaldus Optika, Dalmare, Velimira Škorpika 23.  Određena količina ulaznica bit će dostupna i na blagajnama tvrđave Sv. Mihovil na dane koncerata.

 

Tags: , , , , ,

VEZANE VIJESTI