Neovisni novinarski portal
3.8.2021.
životinje i ljudi
Morskoj lavici ime odabire Đelo Hadžiselimović: 93. rođendan zagrebačkog ZOO-a

Morskoj lavici ime odabire Đelo Hadžiselimović:
93. rođendan zagrebačkog ZOO-a

Evo vijesti iz pravog zvjerinjaka: danas, 9. lipnja Zoološki vrt grada Zagreba proslavlja  devedeset i treći, a mala morska lavica prvi rođendan.

– Očekujete bogat program – od zanimljivih edukacija preko radionica do zabavnih sadržaja! Središnja svečanost počinje u 11 sati ispred nastambe morskih lavova. Tamo će razigranoj mališanki ime nadjenuti Đelo Hadžiselimović, a cijela će obitelj morskih lavova biti počašćena svečanim ribljim ručkom – najavljuju iz ZOO-a. 

U Edukacijskom centru zainteresirani će moći doznati sve o međunarodnoj kampanji „Šuma bez pjesme“ kojoj je cilj zaštita ptica pjevica u jugoistočnoj Aziji, a ispred Tropske kuće posjetitelji će upoznavati gmazove – od osnovnih karakteristika do njihove raznolikosti. Bit će i dodirivanja zmija itd.

-Hrabriji će moći dodirnuti zmiju i agamu. Kontakt sa živim životinjama bit će moguć i u edukativnom kutku o beskralješnjacima. Posjetitelji će u ruku moći primiti paličnjaka i voćnog kornjaša. Kreativci će imati pune ruke posla u Kineskom paviljonu gdje će se od papira i špage izrađivati životinjske uši i repovi. Na zabavnom poligonu najmlađi će posjetitelji moći upoznati izazove s kojima se u prirodi susreću lavovi te obojati lica po uzoru na omiljene im životinje, a na dobro raspoloženje poticat će ih i maskote stanovnika Zoološkog vrta.- vele u ZOO-u. 

Tags: , ,

VEZANE VIJESTI