Neovisni novinarski portal
13.6.2021.
POLITIKA
Grupa članova šibensko-kninskog SDP-a protiv peticije za opoziv Bernardića: To što radite  zove se puč ili sabotaža!

Grupa članova šibensko-kninskog SDP-a protiv peticije za opoziv Bernardića:
To što radite zove se puč ili sabotaža!

Samo dva tjedna nakon izbora za novo vodstvo županijske organizacije SDP-a u Šibeniku, na djelu su prva razilaženja i podjele članstva. Na to je izravno utjecalo stanje u samom vrhu SDP-a, a napose potpisivanje peticije za opoziv predsjednika stranke Davora Bernardića. Priopćenjem se članstvu i javnosti obratio nedavni kandidat za šefa šibensko-kninskog ŽO SDP-a Igor Meić, potpredsjendica ŽO SDP-a Jelena Matulović Ćaleta te članovi županijskog Predsjendištva Damir Vučak i Matija Meić.

-Ako vam je glavno predizborno obećanje na unutarstranačkim izborima okupljanje, konsolidacija stranke i zajedništvo, onda vam prvi potez ne može biti u smjeru produbljivanja podjela u stranci. Potpisivanje nekakve peticije za smjenu Predsjednika SDP-a i medijski pritisak na njega, čemu se pridružio kolega Joško Šupe, je upravo to – daljnje podjele- kaže se u priopćenju grupe istaknutih članova županijskog SDP-a.

Postoje legalne i legitimne procedure za izglasavanje nepovjerenja Predsjedniku SDP-a utvrđene Statutom, upozoravaju, a ” kada to radite na ovakav neozbiljan i nasilan način to se zove puč ili sabotaža”. Meić i kolege tvrde da su stvaranjem raskola u stranci upravo oni koji sada vodstvo SDP-a prozivaju za nizak rejting i stagnaciju, na to najviše utjecali. – Prozivaju vodstvo za klijentelizam, a to što rade je klijentelistički. Žele spasiti SDP, a uništavaju ga- tvrde protivnici unutaresdepeovskog djelovanja peticijama.
Podsjećaju da je predsjendik SDP-a Davor Bernardić izabran voljom većine i da predstavlja instituciju , i ne radi se ovdje o Bernardiću, tvrde, nego o instituciji Predsjednika SDP-a. – Kad nema ozbiljnog razloga za smjenu, onda je to napad na stranku i izravno nanošenje štete. Naglašavamo, ovdje se ne radi o kritici, koja je uvijek dobrodošla, već o rušenju- poručuju.

U priopćenju se također napominje kako članovi nisu ni vidjeli ni čuli nijednu kardinalnu grešku koju je počinio Bernardić, i umjesto da njegov rad ocjenjuju nakon izbora, ‘rušitelji’ to čine već sada jer znaju da se liste slažu prije izbora.
– Kako bi izgledalo kad bi svakog predsjednika na ovakav način rušili unutarstranački oponenti, a nema predsjednika koji nema oponente?! No svi javno prepoznatljivi članovi koji žele smijeniti aktualnog predsjednika, a neki i zauzeti njegovo mjesto, nemaju nikakav legitimitet za to jer su zajedno s bivšim predsjednikom od 2011. godine izgubili sve izbore. Najveća greška koju je napravio predsjednik stranke je to što je dopustio ovakav puč- smatraju potpisnici priopćenja Jelena Matulović Ćaleta, Damir Vučak, Matija Meić i Igor Meić.

Tags: , , , , , , , , ,

VEZANE VIJESTI